8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Altı parmaklı kardeşler

Mersin'in Silifke ilçesinde, doğuştan el ve ayakları 6 parmaklı olan Gökhan ve Gazme Deveci kardeşler, ameliyat olacakları günü bekliyor.

Bircan ve Selime Deveci çiftinin 3 yaşındaki oğlu Gökhan ile 5 aylık bebekleri Gamze'nin el ve ayaklarında 6'şar parmak bulunuyor. Her biri 24 parmaklı kardeşlerin babası Bircan Deveci, maddi durumlarının iyi olmadığını, çocuklarının ameliyatı için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Ailesinin geçimini tarlalarda amelelik ve pazarda sebze satarak sağladığını belirten Deveci, ilk çocukları Gökhan 6 parmaklı doğduğunda çok şaşırdıklarını, ancak daha sonra bu duruma alıştıklarını ifade etti.

Deveci, yaklaşık 2.5 yıl sonra kızları Gamze de 6 parmaklı doğunca çözüm aramaya başladıklarını söyledi.
Fazla parmakların ameliyatla alınabileceğini öğrendiklerini ifade eden Deveci, kazandığı paranın ancak kiraya ve evin ihtiyaçlarını karşılamaya yettiğini söyledi. Yeşil kartlı Bircan Deveci, ameliyat için donanımlı bir hastaneye sevk edilmeleri gerektiğini belirterek, "Çocuklarım şu anda küçük. Ama büyüdüklerinde sıkıntı olacak. Çocukların ameliyatı için desteğe ihtiyacımız var" dedi. Oğlu Gökhan'ın ayakkabı giymekte zorlandığını belirten anne Selime Deveci de, "Oğlum dışarıda oyun oynayıp geldiğinde hep üzgün oluyor. 6 parmaklı olmasından dolayı psikolojisi bozuluyor. Hep bana bu durumun nasıl düzeltileceğini soruyor, ama cevap veremiyorum" diye konuştu.
Kaymakam Ahmet Beyoğlu ise, konuyla ilgileneceğini, ailenin başvuruda bulunması durumunda çocukların ameliyatı için gerekli katkının sağlanacağını, ihtiyacın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynaklarından karşılanabileceğini ifade etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 16:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?