5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Altın yeniden aday oldu

AK Parti Mersin İl Başkanı Abdullah Altın, 28 Haziran Pazar günü yapılacak olan kongrede, yeniden il başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Altın, parti binasında düzenlediği toplantıda adaylığını duyururken, parti çalışmalarıyla ilgili de bilgi verdi. AK Parti'nin, tabana yayılma, toplumdan kabul görme, toplumda ifade bulma kabiliyeti açısından Türkiye tarihinin en yaygın partisi olduğunu söyleyen Altın, bunu kuruluşundan bu yana girdiği 4 seçimde de gösterdiğini vurguladı.

Bunun bir tesadüf, hasbel kader iktidara gelmiş bir tercih olmadığını ifade eden Altın, 2001 yılı öncesi ülkeyi idare eden hükümetlerin, nasıl idare ettiğini herkesin yakından bildiğini belirtti.

Partisinin, o günkü söylemlerinin; daha yenilikçi, daha devrimci, insan haklarına değer veren, toplumsal çıkarları ön planda tutan, statükoya karşı ve toplumun bütün kesimlerinin adaletle idare edilmesi yönünde olduğunu hatırlatan Abdullah Altın, "Bundan önceki hükümetler, bu hususta oldukça eksik çalışmalar yapmıştı. İnsanların, toplumun nezdinde güvenilirlik önemli idi. Partimizin kurucusu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediyecilik geçmişi ile örnek oldu. İnsanlar onun liderliğinde kurduğu ekibi iktidara taşıdı. İktidarda iken verilen sözlerin, bir seçim propagandası olmadığını bütün Türkiye halkı gördü. Her şey nasıl söylendiyse pratiğe aktarıldı. Havada kalan sözler söylenmedi ve hepsi bir bir hayata geçirildi. Topkeyün bir değişim yaşandı. Halkımız bunu her seçimde ödüllendirdi" dedi.

Artık geri dönüşün olmayacağını, Türkiye'nin gerçekten kendisini yenilediğini ve ufkunu açtığını dile getiren Altın, oluşturulan bakanlıklarda, bürokraside adama göre iş değil, işe göre adam ayarlandığını belirterek, "Konusuyla ilgili kendini yetiştirmiş, ihtisas sahibi insanlar o göreve yerleştirilmiştir. Sonuç ortada, yapılan çalışmalar ortadadır. Biz önce düşünüyoruz, sonra uygulamaya geçiriyoruz, hemen de bir kaç yıl içinde sonucunu görüyoruz. Bu AK Parti'nin getirdiği yeniliklerdendir" diye konuştu.

Teşkilatların, bir siyasi partinin en önemli organları olduğunu kaydeden Altın, teşkilatlara düşen görevin de, partinin yaptığı çalışmaları ve insan hayatını etkileyen yenilikleri kamuoyuna anlatmak, aynı zamanda şehrin seçtiği milletvekillerine bölgenin sorunlarını anlatarak, onların aracılığı ile merkeze iletmek ve çözüm bulunmasını sağlamak olduğunu söyledi. Bütün bunları yapabilmek için bilinçli insanlardan oluşturulması gereken bir teşkilata ihtiyaç olduğunu vurgulayan Altın, kongrede bu amaçla aday olarak bir ekip oluşturduğunu ve delegelerin taktirine sunduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 18:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?