30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Altyapı çalışmaları tam gaz

MERSİN'DEKİ ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, şu anda kent merkezinde 5 farklı kurumun kazılarda bulunduğuna dikkat çekerek, bu kazıların da sadece yüzde 20'sini Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiğini söyledi.

Kazılarla ilgili kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini savunan Özcan, çalışmaların bitmesiyle birlikte kentin bütün caddelerine bir daha açılmamak üzere kaliteli asfalt dökeceklerini vurguladı.

Mersin kent merkezinde gerçekleştirilen altyapı çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Özcan, söz konusu kazıların tamamının Büyükşehir Belediyesi'nce gerçekleştirilmediği uyarısında bulundu. Bu konuda Mersinlilerin yanlış bilgilendirildiğini savunan Özcan, bugün kent merkezinde İl Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen 'MOBESE' çalışmalarında bulunurken, TEDAŞ tarafından elektrik tellerinin yeraltına döşendiğini, Türk Telekom tarafından internet ve iletişim kablolarının yine yeraltına döşenirken, Aksagaz tarafından yürütülen doğalgaz borularının döşenmesi kapsamında da kazı çalışması yapıldığını dile getirdi.

Özcan, “Büyükşehir Belediyesi olarak bizim yaptığımız kazı çalışmaları belli bölgelerde yağmur suyu drenaj borularının döşenmesi ile MESKİ bünyesinde gerçekleşen şehir içi içme suyu şebeke borularının değişim çalışmasıdır. Kısacası bugün Mersin'de yapılan kazı çalışmalarının sadece yüzde 20'si Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaktadır” dedi. Şu anda 5 ayrı kurumun aynı anda kazı çalışması yapması nedeniyle yolların adeta 'köstebek yuvası' haline geldiğine dikkat çeken Macit Özcan, bu durumun da bir belediye başkanı olarak en çok kendisini üzdüğünü vurguladı.

Kazıları yapan kurumların, devletin resmi kurumları olduğunu ve bu nedenle de kazı çalışmalarında bulunmalarını engellemeyeceklerini ifade eden Özcan, “Biz, ancak kazı yapımı tamamlanan yerlerin doldurulması ve asfaltla kaplanması yönünde söz konusu kurumları uyarıyoruz” diye konuştu. Söz konusu kurumlarla eş zamanlı çalışma yapmak için defalarca çağrıda bulunduklarını dile getiren Özcan, bu kurumların ödenekleri olmadığını gerekçe göstererek, kendileriyle eş zamanlı çalışma yapmadıklarını anlattı. Özellikle doğalgaz için yapılan kazı çalışmaların kent insanını olduğu kadar kendileri de olumsuz etkilediğini vurgulayan Özcan, en çok rahatsız oldukları konununsa; vatandaşın kazı çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığını zannetmesi olduğunu kaydetti.

Özcan, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu işi yapan Aksagaz firmasını, kazdıkları yeri en kısa zamanda doldurarak asfaltlamaları konusunda uyardık. Söz konusu çalışmaların tamamen bitmesiyle birlikte, kentin bütün caddelerine bir daha açılmamak üzere kaliteli asfalt dökeceğiz” dedi. Mersin'in önemli caddelerinin kaldırımlarını da modern bir görünüme kavuşturmak için çalıştıklarını dile getiren Özcan, “GMK Bulvarı üzerinde düzenlediğimiz kaldırım ve yürüme yollarını modern bir görünüme kavuşturduk. Mersin'in her bölgesinde bu tür çalışmalarımız devam edecek” ifadesini kullandı.

MERSİN'DEKİ ALTYAPI ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 13:38:00
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 13:43:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?