2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Altyapı çalışmalarına hız verildi

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen altyapı çalışmalarına hız verildi. Bu kapsamda Mersin merkezde yer alan Güneykent ve Karaduvar mahallelerinde kanalizasyon şebeke hattı döşeme çalışmaları gerçekleştiriliyor. 

Yapılan çalışmaları değerlendiren MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Kamil Ülgen, Mersin'de yıllar önce döşenen içme suyu ve kanalizasyon şebeke hattının, bugünkü ihtiyaca cevap veremediğini, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alanının genişlemesi ve kent nüfusunun da artmasıyla birlikte söz konusu şebekelerin yetersiz kaldığını vurguladı. Ülgen, merkez ilçe Toroslar'da yürütülen çalışmalar kapsamında Güneykent Mahallesi'nde kanalizasyon şebeke hattının yenilendiğini, kanalizasyonu olmayan sokaklarda ise yeni şebeke hatlarının döşendiğinin bilgisini verdi. Ülgen, "Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekiplerimiz, Güneykent Mahallesi'nde yer alan; Gazi Osman Paşa Caddesi ile Mimar Sinan Bulvarı'nda Ø 400 milimetre çapında borulardan toplam 70 metre uzunluğunda kanalizasyon şebeke hattı döşüyor. Bunun yanında Karaduvar Mahallesi 6503 ve 6512 numaralı sokaklarda Ø 300 milimetre çapında borudan 190 metre uzunluğunda kanalizasyon şebeke hattı döşeme çalışmalarına devam ediyor" dedi. 

Mersin'deki yeni yerleşim alanlarına şu şebekesi döşediklerini, bunun yanında da eş zamanlı olarak kanalizasyon döşeme çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydeden Ülgen, yeni yerleşim alanları dışında kalan bölgelerde ise eski kanalizasyon ya da şu şebekesinde oluşan arızaların da giderildiğini bildirdi. Ülgen, şehrin her noktasında çalışmaların sürdürüldüğünü, bu çalışmaların da Mersin'i adeta inşaat alanına dönüştürdüğünü savundu. 

Mersin'de yaşayan insanların her şeyin en iyisine layık olduğunu ifade eden Ülgen, "Çalışmalarımızı tüm ekiplerimizle birlikte gece-gündüz demeden sürdürüyoruz. Karaduvar'da birkaç ayrı noktada kanalizasyon sorunu tespit ettik. Bu kapsamda da ekiplerimizi belirtilen bölgeye yönlendirdik. Buradaki çalışmaları da en kısa sürede tamamlayacağız" ifadesini kullandı. 

İçme suyu ve kanalizasyon şebeke hattı döşeme çalışmalarında MESKİ'nin önemli bir başarı elde ettiğini kaydeden Kamil Ülgen, söz konusu çalışmalarla birlikte özellikle yeni yerleşim bölgelerinin altyapı sorununu tamamen ortadan kaldırdıklarını vurguladı. Ülgen, "Mersin halkının kusursuz bir şekilde hizmet alabilmeleri için ekiplerimizi seferber ettik. Mersinlilerin mutluluğu bizlerin de mutluluğudur. Belirlediğimiz hizmet hedefine ulaşmak için tüm ekiplerimizle birlikte gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 10:09:54
Güncelleme :15 Ağustos 2008 Cuma 12:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?