4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Altyapı sorunu çözülecek

MERSİN'DEKİ ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, altyapı sorunu çözülmeden diğer sorunların çözüme kavuşturulmasının mümkün olmadığını belirterek, aşırı yağışlarda selle boğuşan bir Mersin'den, yapılan altyapı çalışmalarıyla bugünlere geldiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, 'Kasım Ayı 2. Birleşim Toplantısı'nı tamamladı. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturuma Macit Özcan başkanlık yaptı.

Büyükşehir Belediyesi'nin 2011 mali yılı bütçesinin 397 milyon lira olarak kabul edildiği birleşimde, bütçenin büyük kısmının alt yapı hizmetlerine ayrıldığına dikkat çekildi. Burada konuşan Özcan, belediye hizmetlerinde altyapının olduğu kadar sosyal projeler ve festivallerin de önemli olduğunu vurguladı. Mersin'in son 10 yıllık süreçte 10 katı bir büyüme gösterdiğine dikkat çeken Özcan, kentte altyapı sorunu çözülmeden diğer sorunların çözülmesinin mümkün olmadığını savundu.

Özcan, "Aşırı yağışlarda sellerle boğuşan bir Mersin'den, yaptığımız altyapı sayesinde bugünlere geldik. Bugün başta İstanbul olmak üzere birçok büyük şehir altyapı eksikliğinin acısını çekerken, kentimizde özellikle son 5 yıldır bu yönde bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Bu yüzden bütçenin en az yarısının alt yapı hizmetlerine ayrılması doğru bir yaklaşımdır" dedi. Doğalgaz çalışmalarından kendisinin de rahatsız olduğunu vurgulayan Özcan, kentin her yanının adeta köstebek yuvası haline gelmesinin kendisini de memnun etmediğini dile getirdi.

Macit Özcan, "Bundan 5 yıl önce doğalgaz ile ilgili düşüncelerim bugün basının arşivindedir. O zaman doğalgazın Mersin için acil ihtiyaç olmadığını ancak sanayide kullanılabileceğini belirtmiştim. Doğalgaz kazılarının kenti köstebek yuvasına dönüştüreceğini ve bir takım sıkıntıların yaşanacağını ifade etmiştim. Şimdi geldiğimiz nokta tam da orası. Ancak başlanan bu çalışmanın bitmesini beklemekten başka çaremiz yok. Çalışma biten bölgelerin de hemen asfaltlanması yönünde doğalgaz firmasına gerekli uyarıyı yaptık" diye konuştu.

Kentin kuzeyinde yeni bir kent oluşturma fikrini ortaya attığında birçok kişinin kendisini eleştirdiğini hatırlatan Özcan, söz konusu dönemde yerleşimin olmadığı bölgeye 35 metrelik bulvarlar açtıkları ve alt yapı hizmeti sundukları için şikayet edildiklerini anlattı. Özcan, yapılan şikayetlere bağlı olarak müfettişlerin kente gelerek bölgede incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmaları gözden geçirdiğini ve herhangi bir yanlışlık bulamadıklarını söyledi.

Mersin'in doğu-batı şeridinde sıkıştığını ve yeni yerleşim alanlarının açılmasının da bir zorunluluk olarak öne çıktığına dikkat çeken Özcan, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "O dönemde kimsenin ikamet etmediği o bölgeye gerçek belediyecilik anlayışıyla önce alt yapıyı yaptık, sonra yolları açtık ve daha sonra binalar yapıldı. Şimdi Kuzey Mersin olarak adlandırılan bu bölge, Mersin'in cazibe merkezi haline geldi ve ne kadar doğru bir iş yaptığımız ortaya çıktı. 12 yılda birçok projeyi hayata geçirdik ancak 'Kuzey Mersin Projesi' ustalık eserimizdir diyebilirim."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 13:53:05
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 14:21:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?