4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Altyapı yıl sonunda tamamlanacak

SİLİFKE OSB'DE ALTYAPI YIL SONUNDA TAMAMLANACAK

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) alt yapısının bu yıl sonunda tamamlanacağını belirterek, "Silifke alt yapısı, suyu, limanı olan ve ulaşımı kolay bir Organize Sanayi Bölgesine kavuşacaktır" dedi. OSB Yönetim Kurulu üyelerinden Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Turgut ve OSB Müdürü Ali Kıl ile birlikte OSB'de bir toplantı düzenleyen Kaymakam Damatlar, yerel ve ulusal basın çalışanlarına gelinen son nokta hakkında bilgi verdi.

İl Özel İdaresi ve Silifke Belediyesi'nin destekleri ile OSB'nin alt yapı çalışmalarına hız verildiğini söyleyen Damatlar, "Silifke OSB'nin alt yapısının yapılması için iki kez ihale yaptık ama katılan olmadı. Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'nun talimatları ile OSB'nin alt yapı çalışmalarında Özel İdare ve Silifke Belediyesi görev aldılar. Böylelikle Büyük paralara ihale edilecek olan işleri de çok daha ucuza mal ettik. Yaklaşık 200 bin liralık bir işi 20 bin lira gibi paralara yaptık" dedi.

OSB'de çalışan, görev alan herkese teşekkür ediyorum diyen Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, "İçme suyunun tamamlanarak müteşebbislerine ulaştırılması çok güzel çalışma. Artık şehir merkezinde bulunan bir çok fabrika OSB'de çalışmalarına başladı. Örneğin Zeytin yağı fabrikaları atıkları ile Silifke'ye zarar verirken şuan OSB'de çalışmalarını yürütüyorlar. Hepsi kendi arıtma tesislerini yapıp, doğaya zarar vermeyecekler. Büyük uğraşlar sonucu gelinen bu nokta Silifke'nin önemli istihdam alanlarından biri olacak ve böylelikle işsizlik en az rakamlara düşecek" diye konuştu.

Seka'nın kapanmasının ardından iş istihdamını Silifke Organize Bölgesi sağlayacak diyen Ticaret ve Sanayi Odası yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Turgut, "Silifke'nin kanayan yarası olan işsizlik Seka'nın kapanması ile artış göstermişti. Kamyoncusundan, sanayideki esnafına kadar herkes etkilenmişti. Ama artık bu açığı Silifke OSB kapatacak. Kamyoncular iş bulup çalışacak, insanlar çalışabilecek fabrikalara kavuşacak. Silifke'ye her şekilde büyük bir girdi sağlanacak" dedi.

Kaymakam Fatih Damatlar ve beraberindekiler daha sonra OSB'de kurulan zeytinyağı fabrikalarını gezdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2010 Perşembe 10:31:02
Güncelleme :4 Kasım 2010 Perşembe 18:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?