3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Altyapıya 1 milyon YTL'lik yatırım

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Kargıpınarı beldesinde, küresel ısınmanın belde tarımını olumsuz etkilememesi için 1 milyon YTL’lik yatırıma start verildi.

Küresel ısınmaya karşı belediye tarafından alınan tedbirler çerçevesinde hazırlanan Kapalı Sistem Sulama Suyu Projesi’nin ilk ayağı olan 8 bin 50 metre toplam uzunluğunda ve 40 santimetre çapındaki su boruları, yapılan dua ve törenin ardından Elvanlı köyü sınırında döşenmeye başlandı.

Proje hakkında bilgi veren Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin, küresel ısınmanın önüne geçilmesinin çok zor olduğunu belirterek, “Tarım kesiminde artık kullandığımız suyu israfsız değerlendirmek durumundayız. Bunun için de hazırladığımız projemizle bütün beldede damlama sulama sistemine geçeceğiz. 1 milyon YTL’lik projemiz sayesinde yüzde 60’lık bir su kaybının önüne geçilecek ve yaklaşık 7 bin dönüm arazi sulanacaktır” dedi.

Konuşma ve kurban kesiminin ardından Belediye Başkanı Şahin, boruların döşenmesi için ilk kaynağı yaparak projenin alt yapı çalışmalarını başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 17:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?