4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Amaçlarına ulaşamayacaklar'

MHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Nuri Hocaoğlu, hakkında yürütülen karalama kampanyasına gereken cevabı kendisinin değil, 29 Mart'ta Mezitli halkının vereceğini söyledi.

Hocaoğlu, yaptığı açıklamada bazı kötü niyetli kişilerce hakkında başlatılan karalama kampanyasının amacına ulaşamayacağını belirtti. Mezitli'de kendine verilen desteğin çığ gibi büyüdüğünü gören birtakım güçlerin, bu durumu hazmedemediklerini ifade eden Hocaoğlu, belediye başkanlığı döneminde yaşadığı hukuki sürecin, hukukun üstünlüğünü hiçe sayan kişi ve kişilerce yeniden gündeme getirilerek kamuoyunda destek bulmaya çalışıldığını söyledi

Belediye başkanlığı döneminde görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle hakkında açılan davaların yerel mahkemece onanmasının ardından, davanın Yargıtay'a intikal ettiğini ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yerel mahkemece verilen kararın bozulduğunu hatırlatan Hocaoğlu, "Başlatılan karalama kampanyasında benim, 29 Mart'ta belediye başkanlığı görevime yüce halkım tarafından seçilsem dahi, hakkımdaki davalar nedeniyle bu görevi üstlenemeyeceğim ifade edilmiştir. Şimdi soruyorum; hangi karar Yüce Türk adaletinin kararından üstün olabilir? Ben belediye başkanlığı dönemimde halkıma hizmet ederken bir takım suçlamalarla karşılaşmış olabilirim. Ama bu suçlamalar, Türk adaleti tarafından bir suç olarak tarafıma isnat edilmemiştir. Bu kampanyayı başlatan kişilerin, Türk adaletine ve hukuk düzenine yaptıkları saygısızlığı kamuoyu ile paylaşacak kadar pişkin olabilmelerini şaşkınlık içerisinde izliyorum. Bu kişilerin kimler olduğunu ve hangi amaca hizmet ettiklerini de çok iyi biliyorum. O kişilere kendilerinin davranış üslubu ile yaklaşmam hem beni kamuoyu nezdinde küçük düşürür, hem de kamuoyunda onları ciddiye aldığım intibasını uyandırır. Kısaca başlatılmaya çalışılan bu kampanya, bunu yönlendiren güçlerin seçim öncesi son çırpınışlarıdır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 14:22:44
Güncelleme :23 Mart 2009 Pazartesi 14:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?