9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Amatör küme maçında kavga

Mersin'de oynanan 1. Amatör Küme Play-Off maçı sonrası olaylar çıktı.
Mersin Süper Ligi'ne yükselme mücadelesinin golsüz eşitlikle sonuçlanmasının ardından iki takım futbolcuları arasında kavga çıktı.

Huzurkentli taraftarların da karıştığı kavgada 4'ü futbolcu, 1'i yönetim kurulu üyesi, 1'i de antrenör olmak üzere 6 kişi yaralandı. 

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Huzurkent beldesi Mehmet Sarı Spor Tesisleri'nde oynanan Mersin 1. Amatör Küme Play-Off maçında Huzurkentspor ile Tedaşspor karşı karşıya geldi. Mersin Süper Ligi'ne yükselecek takımın belli olacağı karşılaşma oldukça gergin başlarken, zaman zaman sertliklerin de yaşandığı mücadele golsüz sona erdi. Bu sonuçla Tedaşspor, Mersin Süper Ligi'ne yükselirken, maçın bitiş düdüğü ile birlikte yeşil saha, adeta savaş alanına döndü. Beraberliği hazmedemeyen Huzurkentsporlu futbolcular ile Tedaşsporlu futbolcular arasında kavga çıktı. Futbolcuların kavgasına Huzurkentli taraftarlar da tel örgülerden atlayarak karışınca büyük bir arbede yaşandı. 

Futbolcu ve taraftarların karıştığı kavgaya az sayıdaki polis ekipleri müdahale etti. Her iki takımın taraftarlarıyla futbolcularının tekme tokat bir birine girdiği olaylarda 4'ü futbolcu 1'i idareci 1'i de antrenör olmak üzere 6 kişi yaralandı. Yaklaşık yarım saat süren olaylar güvenlik güçlerinin müdahalesi ile son bulurken, kavgada yaralanan Tedaşsporlu futbolcular Hasan Alan, Mehmet Horoz ve Hasan Göçmen ile İdareci Durmuş Tüyben ve Yardımcı Antrenör Şaban Suver, Tarsus Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi gördü. Olaylarda Huzurkentli futbolcu Erdoğan Sarı'nın da yaralanarak aynı hastanede ayakta tedavi gördüğü belirtildi. 

Tedaşspor Kulüp Başkanı Vedat Uzunboğa, oldukça önemli olan bu maçın Tarsus Şehir Stadı'na alınması halinde bu durumun yaşanmayacağını belirterek, "Mersin Süper Ligi'ne çıktığımıza sevinemiyorum. Keşke çıkmasaydık da bu olaylar yaşanmasaydı ve arkadaşlarımız yaralanmasaydı" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 08:05:24
Güncelleme :21 Mayıs 2007 Pazartesi 08:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selin tokuş IP: 85.106.249.xxx Tarih : 21.05.2007 13:50:38
MERSİN İŞİN İÇİNDE OLDUMU SPOR YADA BAŞKA BİŞEY FARKETMİYOR MUTLAKA BİR KAVGA BİR OLAY VAR !