3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Amerikan Koleji'nde mezuniyet sevinci

Mersin’in Tarsus ilçesinde 120 yıldır eğitim veren Amerikan Koleji'nin 2008 mezunları, düzenlenen törende kep giyip, mezuniyet sertifikalarını aldı.

Bu yıl mezun olan 49 öğrenci, müzik eşliğinde tören alanına girdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından okulun Türk müdürü Can İstif, velileri ve öğrencileri kutladı.

İstif, “Ülkemizin geleceğini aydınlatacak olan gençleri yetiştiren anne ve babalar çocuklarıyla ne kadar övünseler azdır. Pırıl pırıl gençler yetiştiren anne ve babaların hakları asla ödenmez. Mezun olan gençlerimizi de kutluyorum. Gençler, bilginize ve kendinize güvenin. Atatürkçü düşünceye bağlı kalarak, yarınların aydınlık Türkiyesine hizmet verin. Yolunuz açık olsun” dedi.

Tarsus Okulları Direktörü Robert Mallett ise, “Amerikan Koleji, kendine güvenen, kendini sorgulayan, ülkesini seven, mütevazı öğrenciler yetiştirir. Daima mütevazı ve hoşgörülü olun. Kazanan siz olursunuz" diye konuştu.

Ardından misafir konuşmacı, 1948 mezunu Op. Dr. Yusuf Necat Yaycıoğlu da mezun olan öğrencileri ve aileleri kutlayarak; “Mezun olan gençlerimiz ailelerine ve ülkelerine hayırlı gençler olarak önce üniversiteye başlayacaklar ve oradan da mezun olarak hayata atılacaklardır. Gençlerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra protokol mensupları, okul birincilerine ve dereceye giren mezun öğrencilere ödüllerini verdi. Ardından öğrencilere mezuniyet sertifikaları verildi. Törene; Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 11:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?