2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Ana sınıfı öğrencilerine süt dağıtıldı

Mersin'in alt birim Akdeniz  Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, bebekken vazgeçilmez olan sütün, yıllar geçtikçe yerini başka besinlere bıraktığını ve Türkiye'de gerektiği kadar süt tüketilmediğini söyledi.

"Dünya Süt Günü" dolayısıyla düzenlenen süt dağıtım töreninde konuşan Yücesoy, sütün sahip olduğu vitaminler ve besin değerleri açısından mucizevi bir etkiye sahip olduğunu ifade ederek, "Yeterli süt ve süt ürünlerini tüketmeyen toplumlarda fertlerin beyin gelişimi de yeterli olmamaktadır. Avrupa ülkelerinde günlük alınan enerjinin yüzde 10'u süt ve süt ürünlerinden karşılanmakta iken, bizde bu oran yalnızca yüzde 3'dür" dedi.

Türkiye'de yıllık süt üretiminin kişi başına 150 litre olduğunu, gelişmiş ülkelerde ise 400 ile 600 litre civarında olduğunu vurgulayan Yücesoy, "Kişi başına düşen yıllık süt tüketimi Avrupa ülkelerinde 60-170 litre arasında değişirken, ülkemizde bu miktar 4-5 litre gibi oldukça düşük düzeylerde kalmamaktadır" diye konuştu.

Toplantıya katılan gazetecilere de süt ikram eden ve Akdeniz Belediyesi tarafından 4 yıl önce başlatılarak, Türkiye'de örnek olacak şekilde büyük bir başarı ile yürütülen 'Ücretsiz Süt Dağıtımı' projesi hakkında bilgi veren Yücesoy, 4 yılda 11 bin 438 öğrenciye, 329 ton süt dağıttıklarını kaydetti.

Toplantı sonrasında, anasınıfı öğrencilerine süt dağıtan ve onlarla birlikte süt içen Yücesoy, 'Ücretsiz Süt Dağıtımı' projesine büyük önem verdiklerini, projenin her geçen gün yaygınlaşarak, daha çok öğrenciye süt dağıtacaklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 14:02:23
Güncelleme :21 Mayıs 2008 Çarşamba 14:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?