4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Anadolu Ateşi' Mersin'de yanacak

'ANADOLU ATEŞİ' MERSİN'DE YANACAK

'Anadolu Ateşi' Mersin'de yanacak. Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 'Türkiye Turnesi' kapsamında kentte sahne alarak; 'Fire of Anatolia-Evolution (Anadolu Ateşi-Değişim)' adlı gösteriyi izleyicisiyle buluşturacak.

Anadolu'nun 7 ayrı bölgesinden derlenen yüzlerce halk dansı motifinden oluşan koreografileriyle zengin Anadolu kültürünü yansıtacak olan Anadolu Ateşi, 12 Mart'ta Samsun ile başlayan yolculuğunu Trabzon, Giresun, Konya, Adana, Gaziantep ve Hatay gibi illerin ardından Mersin'de sürdürecek. Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek olan etkinliğe de yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor.

Gösteriyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, grubun klasik Anadolu Ateşi gösterisi değil; 'Fire of Anatolia-Evolution (Anadolu Ateşi-Değişim)' adlı yeni versiyonuyla sevenlerinin karşısına çıkacağını açıkladı. Mustafa Erdoğan, "Sanatseverlerin daha önce hiç izlemediği, çok farklı ve daha zenginleştirilmiş bir Anadolu Ateşi'ni sahnede bulacak. Yeni eklenen semahlar, Kafkas dansları, dinsel törenler ve Roman dansları gösteriyi çok daha renkli kılacak" dedi.

Öte yandan Mustafa Erdoğan'ın yönetimindeki 'Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun; Sibirya'dan Katar'a, Japonya'dan Amerika'ya kadar olan geniş bir coğrafyada bugüne kadar 78 ülkede gerçekleştirdiği 2 bin 850 temsille 11 milyonu aşan izleyiciye ulaştığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 14:29:01
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 14:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?