3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Anadolu Basınını Özendirme Yarışması

Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen; 'Anadolu Basınını Özendirme Yarışması'nın sonuçları açıklandı.

Buna göre Mersin'de günlük yerel bazda yayın hayatını sürdüren Güneyde İmece Gazetesi, röportaj ve sayfa düzeni kategorilerinde 2 ayrı ödüle layık görüldü.
Gazetenin 29 Ağustos 2008 tarihli birinci sayfa baskısıyla yarışmaya katılan, teknik servisinde görevli Döndü Doğuş El, yarışmada 'Sayfa Düzeni' kategorisinde birincilik elde etti.

Aynı gazetede çalışan eşi Seyrani Soluğan da; 'Mersin'de Esnaf Olmak' başlıklı röportaj dizisiyle yine aynı yarışmada 'Röportaj' kategorisinde ikincilik elde etti.
2007 yılında düzenlenen yarışmada da yine 'Sayfa Düzeni'nde birincilik elde ettiğini hatırlatan Döndü Doğuş El, “Mesleğimde Türkiye'nin en prestijli ödüllerinden ikisini aldım. Aldığım ödüller, mesleğimde kısa sürede yol kat edebildiğimi gösterdi. Bu da beni çok mutlu etti” dedi.

Seyrani Soluğan ise “Bu benim, ulusal alanda aldığım ilk ödül oldu. Bu ödül beni oldukça motive etti. Daha iyi çalışmalara imza atmak için gayret göstereceğim” ifadesini kullandı. Mersin'in en etkili ve başarılı gazetecileriyle çalışmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Güneyde İmece Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nazmi Akdağ da, gazetenin yayın hayatına başladığı yıldan bu yana geçen zaman diliminde gazetecilik mesleğinin gereklerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Akdağ, hiçbir zaman meslek ilkelerinin ve mesleki etik değerlerinin dışına çıkmadıklarını ifade ederek, habere de her zaman vatandaşın çıkarını gözeterek baktıklarını dile getirdi.

Akdağ, “Haberlerimizi gelişi güzel bir şekilde değil, çağdaş sayfa tasarımı kurallarına uyun olarak yayınladık. Tüm bunlar, Türkiye'nin ve Mersin'in saygın kuruluşları tarafından takdir edildi, ödüllendirildi. Ödüller de işimizi doğru yaptığımızın göstergesi oldu. Çalışanlarımı kutluyorum. Aldıkları ödüller sayesinde gazetemizin çıtasını yükseliyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 18:36:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?