4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Anadolu oyuncuları 'perde' diyor

ANADOLU OYUNCULARI 'PERDE' DİYOR

Mersin'in en önemli amatör tiyatro topluluklarından biri olan Anadolu Oyuncuları, 'Her Şeyin Bir Yolu Var' adlı eserle birlikte izleyicisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Birbirinden bağımsız 9 skeçten oluşan oyunsa rüşvet ve kısa yoldan şöhret olma gibi konuları mizahi bir dille ele alacak.

Yarın Kongre ve Sergi Sarayı'nda izleyicisinin beğenisine sunulacak olan eseri Ali Erdoğan kaleme alırken, Mehmet Tekkanat ise yönetmenliğini üstlenecek. Müzikli-danslı bir komedi olarak öne çıkan oyunun müziklerinin Anıl Mansuroğlu'na, dekor ve kostüm tasarımlarının da Ali Mansuroğlu tarafından hazırlandığı, ışıkta Önder Coşkun, müzikte de Utku Alparslan isminin öne çıktığını belirtildi. 2 perdeden oluşan tiyatronun danslarını; Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçılarından Serbülent Biçer'in hazırladığı açıklandı.

Kolay yoldan şöhret olmanın, rüşvet alıp vermenin, çapkınlığın yanında hayattan yeni zevkler almanın yanı sıra çocuk yetiştirme gibi konuların da ele alındığı skeçlerde mizahi bir dille eleştiri yapacak olan Anadolu Oyuncuları, aynı zamanda da 'Dünya Tiyatrolar Günü'nü de kutlamaya hazırlanıyor. 'Her Şeyin Bir Yolu Var' adlı oyunun sahneleneceği tarihi özenle seçen oyuncular, bir yandan sezonun ilk eserini sahnelerken, diğer yandan da günlerini kutlayacağı bildirildi. Söz konusu oyundaysa şu isimler sahne alacak; "Ali Mansuroğlu, Gökhan Doğan, Funda Yavuzoğlu, Muzaffer Aslan, Sabahat Tekkanat, Esra Atlı, Menekşe Şahin, Murat Ayhan, Anıl Mansuroğlu, Elif Keçeli, Müjgan Duran, Gökhan Altınöz ve Mehmet Tekkanat."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 12:32:01
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 12:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?