5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Analar okuma yazmayı söktü

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, çağımızda okuma yazma bilmemenin kabul edilemeyeceğini belirterek, eğitimsiz hiçbir insan kalmayıncaya kadar çalışmaların aralıksız süreceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı organizyonunda gerçekleştirilen 'Ana kız okuldayız' kampanyası kapsamında eğitim alan 61 kursiyere, belgeleri törenle verildi.

Törende konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, eğitimsiz hiçbir insan kalmayıncaya kadar çalışmaların aralıksız süreceğini vurgulayarak, "Eğitim en temel insan hakkıdır. Okumak isteyene, her türlü desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz” dedi. Çağımızda okuma yazma bilmemenin kabul edilemeyeceğini ifade eden Aksoy, "Ancak çeşitli nedenlerle insanlarımızın bir kısmı okuma yazma konusunda eğitimden mahrum kalmış durumdalar. 'Ana kız okuldayız' kampanyası, bu şekilde olan insanlarımıza bu fırsatı veren ve onların bu alandaki eksikliklerini gideren bir çalışma" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise, kampanyanın önemine değinerek, "Bu kampanya ile birinci ve ikinci kademe okuma-yazma kursları sonucu alınan belgeler sayesinde kursiyerler, açık lise ve açık ilköğretime devam etme imkanı buldular. Bunun sonunda da ehliyet alabilir, hatta üniversiteye gidebilirler. Bu konuda Bakanlığımız yeni bir uygulama başlatıyor. İlköğretim okullarının 4 ve 5. sınıflarından ayrılan çocuklara kursa devam etmeden, sınava alınmadan 2. kademe kurs belgesi alma imkanı verilecektir. Buda önemli bir fırsattır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi. Törene Vali Hüseyin Aksoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ün yanı sıra Toroslar Kaymakamı Mustafa Canarslan, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz ve Torolar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 14:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?