2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Analardan Jandarma'ya başsağlığı

Mersin'de yaptıkları ortak açıklamayla teröre lanet yağdıran kadın örgütleri, İl Jandarma Alay Komutanlığı'na da başsağlığı ziyareti gerçekleştirdi.

Mersin Yerel Gündem 21 Kent Konseyi içinde yer alan dernek ve sivil toplum örgütlerinin kadın üyeleri, Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne teröristlerce yapılan hain saldırıda ihmali olanlardan hesap sorulmasını istedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda bir araya gelen kadınlar adına açıklama yapan Mersin Kadın ve Siyaset Derneği Başkanı İlhan Akan, 20 yılı aşkın süredir devam eden ve on binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan terörün ortadan tamamen kaldırılması için yetkililerin bir an önce gerekli önlemleri ve kararları alması gerektiğini söyledi.

Akan, "Hep söylenen sözleri tekrar etmeyeceğiz. Kanıksadık. 20-30 yıldır şehit olanların ardından söylenen başsağlığı sözlerini de söylemeyeceğiz. Biz 30 bin şehidin annesi ile birlikte kadın olarak gördüğümüz gerçekleri dile getireceğiz. Çünkü bizler içi yanan o insanların acısını yüreğinde hissedebilen anneleriz. Anneler kutsaldır. Anneler bir evladın nasıl yetiştiğini en iyi bilendir" dedi.

Evladını toprağa vermenin acısını en iyi annelerin bileceğini kaydeden Akan, 20-30 yaşındaki evladını vatanını savunmak için davul zurna ile kına yakarak yollayan anaların, savaşın nedenlerini ve gerçeklerini gördüğünü ve artık isyan ettiğini dile getirdi. Vatanın kutsal olduğunu ve onu savunmanın da her vatandaşın görevi olduğunu kaydeden İlhan Akan, "Ancak bu bir vatan savunması değildir. Bu bir terör olayı da değildir. Bu Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yapılan bir taarruzdur. Bu Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yapılan topyekün bir savaştır. 20-30 yıldır devam eden ve 30 bin şehit verilen bir savaştır. Bu 80 yıldır içlerindeki intikamı adım adım uygulayan işgalcilerin, emperyalistlerin veya sömürgecilerin oynattığı bir oyundur" diye konuştu.
Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir ise, terör sorununun kararlı bir siyasi mekanizmayla çözüleceğini ve bugün gelinen noktada artık şehit haberi duymak istemediklerini, bu nedenle de terör sorununun çözümü noktasında kararlı adımlarını atılması gerektiğini söyledi.

Yapılan ortak açıklamanın ardından Mersin Yerel Gündem 21 Kent Konseyi içinde yer alan dernek ve sivil toplum örgütlerinin kadın üyeleri, toplu olarak Mersin İl Jandarma Alay Komutanlığı'na giderek, burada görevli komutanlara başsağlığı diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 19:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?