2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Anamur Belediyesi'nde yolsuzluk!

Anamur Belediye Başkanı Suphi Alp'in de aralarında bulunduğu 8 belediye personelinin, "İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, ihale ile kiralama işlerinde usulsüzlük yapmak" suçlarından yargılanmaları istendi.

Anamur Belediyesi'nde bazı meclis üyelerinin şikayeti üzerine belediyede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanlığı müfettişleri, yaptıkları incelemeyi bir rapor halinde bakanlığa sundu. İçişleri Bakanlığı'da, müfettişlerin raporu doğrultusunda yolsuzluk iddiasına adı karışan Belediye Başkanı Suphi Alp'in de aralarında bulunduğu 8 belediye personelinin yargılanmasına karar verdi.

İçişleri Bakanlığı'ndan gönderilen yazıda; adı geçen şahısların, belediye için gerekli malzemelerin alımında kurumu zarara uğrattıkları belirtilerek "Aynı yıl teslim alındığı belirtilen 13 bin 811 torba çimentonun yerine ihale yapılmadan demir alındığı, festival için toplanan bazı paralar için makbuz düzenlenmediği, belediye garajından rastgele mazot verildiği, bazı özel şahıslara özel parke yol yapıldığı, bazı kişilere de parke döşeme nedeniyle alınan paraların makbuz düzenlenmediği için belediye
kasasına girmediği" iddiaları nedeniyle yargılanmaları isteniyor.

Bu arada, iddialarla ilgili soruları cevaplayan Anamur Belediye Başkan Vekili Mahir Kaya, tüm bu iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Tüm Anamur, Belediye Başkanı'nın da personelinin de böyle bir şey yapmayacağını bilir. Çimento alınacağına demir alınmıştır. Neticede alınan malzeme yine belediyede kullanılmıştır. Ayrıca, belediyede tüm ihaleler şeffaf bir şekilde yapılmaktadır. Yargı süreci başlamıştır, en doğru kararı yargı verecektir" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 16:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?