5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Anamur esnafından AVM'lere tepki

Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Çelik, ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşayan Anamur esnafının tek kurtuluş umudunun, dev marketlerin kent merkezinin dışına taşınması olduğunu söyledi.

Krizin temel nedeninin, yıllardır büyük alışveriş merkezlerini koruyan, destekleyen ve ön planda tutan yanlış politikalar olduğunu ileri süren Çelik, "Ülkemizde kuralsız bir şekilde çoğalan dev marketlerle ilgili acilen önlem alınması şart" dedi.

Büyük alışveriş merkezlerinin Anamur'da kazandığı parayı İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki merkezlerine yolladığını kaydeden Çelik, "Krizin nedeni de bu vakumlama. Oysa küçük esnaf, Anamur'da kazandığı parayı yine Anamur'da harcıyor" diye konuştu.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren ekonomik krizin, gözle görülür bir şekilde tüm kesimlerde, özellikle de esnaf ve sanatkarlar üzerindeki etkisinin giderek büyüdüğünü belirten Aydın Çelik, "Yıllardır büyük alışveriş merkezlerini koruyan, destekleyen ve ön planda tutan yanlış politikaların uygulanması, şu anda yaşanan ekonomik krizin temel nedenlerinden başlıca sebeplerindendir. Kontrolsüz ve kuralsız olarak büyük market ve alışveriş merkezlerinin açılması, esnaf ve sanatkarlarımızı olumsuz etkilemiştir. Ekonomik kriz nedeniyle halkın satın alma gücü düşerek piyasada nakit sıkıntısı çekilmekte, bunun sonucunda da piyasalarda büyük bir durgunluğa sebep olmaktadır. Ülkemizde kuralsız bir şekilde çoğalan büyük mağazalar ve marketler ile ilgili olarak acilen bir önlem alınması gerekmektedir. Bununla beraber bir başka sıkıntı da pasta payının her geçen gün daha da küçük parçalara dağılmasıdır" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 16:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?