5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Anamur Muz Festivali yapıldı

Anamur Belediyesi'nce bu yıl ilk kez düzenlenen '1. Muz Festivali' kapsamında Abanoz yaylasında Sarıyayla Şenliği yapıldı.

Yayla merkezinde Mehteran eşliğindeki yürüyüşle başlayan şenlikte yöresel çivi, deri giydirme ve arası kestirme oyunları oynandı, 'fırıldak' ve 'yu çekme yarışı' yapıldı. Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, yayla şenliğini geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek, "Şenlikteki yöresel oyun ve yarışma sayısını arttırarak kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz" dedi.

Festival konuğu Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Müfera Şinik de, Belediye Başkanı Mehmet Türe ve MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik'e birer şilt verdi. Şinik, Kosova'yı bağımsızlığını ilan ettiğinde ilk tanıyan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu hatırlatarak, "Türkiye'yi çok seviyoruz.Türkiye'deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda biz de Kosova'da çeşitli şenlikler düzenliyoruz. 23 Nisan kutlamalarını resmi hale getirmek amacıyla konuyu meclisimize taşıdık. Bu gerçekleştiğinde sizleri Kosova'daki resmi kutlamalara davet edeceğiz" diye konuştu.

Akşam havai fişek gösterileriyle devam eden şenlik, sanatçılar Çimen ve Musa Eroğlu'nun konserleri ile son buldu. Şenliğe, MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Anamur Kaymakamı Haluk Şimşek, Belediye Başkanı Mehmet Türe ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 18:22:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?