5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Anamur turist kaynıyor

Mersin'in Anamur ilçesi, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte turizm alanında canlılık kazanmaya başladı.

Harika doğası, muhteşem tarihi mirası ve uzun kıyı şeridiyle ilgi odağı olan Anamur, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. İlçeye gelen turistler, Anamur turizminin geleceğinin son derece parlak olduğunu belirtiyorlar.

Tatil için geldikleri Anamur'da ören yerlerini gezen Kanada'nın British Columbia Üniversitesi Classics Departmanı'ndan Dr. James Russell, "Anamur çok güzel. Yöresel güzelliklerinizle turizmin başında olan kişilersiniz. Bu topraklar üzerinde kurulan ilk yerleşim birimleriyle binlerce yıl öncesinin değişik yaşamlarının izlerini taşıyorsunuz. Ören Antik Kenti, bu yaşam çeşidinin bir örneğidir. Günümüze ulaşan kalıntılarla, binlerce yıl öncesinin yaşam biçimini hayal edebiliyoruz" dedi.

Anamur'un çok şanslı bir kent olduğuna dikkat çeken Russell, "Anamur'un elinde çok büyük değerler var. Bunlar, sahip olduğunuz tarihi miras, harika doğanız ve bölgesel kültürünüzdür. Anamur turizmi için bütün bu değerler büyük bir avantaj. Bunların bilincinde olmak, bunlara sahip çıkmak, Anamur'da turizmi hızlandırmak, ya da turizme sırtınızı dönerek hızını kesmek sizlere kalmış bir tercihtir" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 12:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?