2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Anamur'a MOBESE geliyor

Mersin'in Anamur ilçesine mobese sistemi kuruluyor. Halkın can güvenliği, hırsızlık olaylarının azaltılması, trafik sorunlarının çözümü ve adli olayların önlenebilmesi için Anamur'da kurulması istenen sistem için kazı işlemi başlatıldı.

Yüklenici firma, Orman İşletme Müdürlüğü civarından çalışmalara başlarken Anamur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de yol kazı çalışmalarını yürütüyor. Çalışma kapsamında caddede açılan kanala boru yerleştirilirken, boruların içine de kamera görüntülerini bina içerisindeki merkeze iletecek fiberoptik kablolar yerleştiriliyor. Yeraltında bulunan diğer kablo sistemlerinin de zarar görmemesi için gerekli tedbirler alınıyor. Mobese sistemi Otogar, Saçkan, Eski Cumhuriyet Meydanı, Ticaret Odası, Üçyol ve Orman İşletme Müdürlüğü kavşaklarına biri hareketli, diğeri sabit olmak üzere toplam 14 üniteden oluşacak.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe yaptığı açıklamada, "İlçemiz için büyük önem arz eden mobese sisteminin Anamur'a hayırlı olmasını diliyor ve belediye olarak üzerimize düşen her görevi yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Şu an için kazı çalışmaları belediyemiz tarafından yürütülerek araç ve personel takviyesi sağlanmıştır. Mobese sisteminin Anamur'a kazandırılmasını sağlayan ve destek veren İlçe Emniyet Eski Müdürümüz Fuat Tuğluoğlu'na, görevde bulunan Emniyet Müdürümüz Murat Üngör'e, Ticaret Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu'na, Polis Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kaan Ceren'e, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederim" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2013 Çarşamba 15:55:49
Güncelleme :25 Aralık 2013 Çarşamba 15:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?