5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Anamur'a SGK İlçe Müdürlüğü

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Anamur İlçe Müdürlüğü, törenle hizmete girdi.

Törende konuşan Anamur Kaymakamı Haluk Şimşek, SGK Anamur İlçe Müdürlüğü'nün açılmasının mağduriyetlerin önlenmesi ve giderilmesi açısından önemli bir gelişme olduğunun altını çizerek, ilçeye merkez müdürlüğünün kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ise, SGK Anamur İlçe Müdürlüğü'nün sosyal devlet anlayışı çerçevesinde 4 yıllık bir mücadeleden sonra kurulduğunu, Anamur ile birlikte Bozyazı ve Aydıncık ilçelerine de hizmet vereceğini söyledi. Türe, bundan sonra vatandaşların Mersin'e giderek hem zaman harcamayacaklarını, hem de ekonomilerinin zarar görmeyeceğini kaydetti.

SGK Mersin İl Müdürü Mükremin Sürücü de, 5502 sayılı kanunla devredilen SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın yerine Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kurulduğunu belirterek, “Kurum olarak işlevlerimizi yerine getirmekte iki temel hedefimiz var. Bunlardan ilki etkin, verimli çalışan, şeffaf bir kurum oluşturarak hizmet standartlarımızın tüm birimlerimizde uygulandığı, vatandaşlarımızın aylarca beklemeden çok kısa sürede hizmet alabildiği, çalışanlarımızın çok nezih fiziki ortamlarda hizmet ürettiği bir kurum oluşturmaktır. İkinci hedefimiz ise, vatandaş odaklı, güler yüzlü bir hizmet sunumunu tüm birimlerimizde gerçekleştirmektir” dedi.

Tüm çalışanları ile ideal bir kamu kurumu oluşturma gayreti içinde olacaklarını vurgulayan Sürücü, “Bilindiği gibi SGK kapsamındaki vatandaşlarımız kurumla olan tüm işlemlerini il merkezine gelerek yaptırmak zorunda kalıyorlardı. Artık bundan böyle Anamur'da bir müdürlüğümüz var. Vatandaşlarımız il merkezine gelmeden bütün işlemlerini buradan yapabilecekler. SGK Merkez Müdürlüğünü ilçeye kazandırma adına büyük gayret gösteren Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Çelik'e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 14:47:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?