5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Anamur'da orman yangını!

Mersin'in Anamur ilçesinde yerleşim birimlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangında, 1 hektarlık alan zarar gördü.

Edinilen bilgiye göre, saat 11:00 sıralarında merkeze bağlı Kaşdişlen köyünde yer alan tepe üzerinde yangın ihbarı alan Anamur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, zaman kaybetmeden bölgeye 2 adet yangın aracı ve yangın müdahale ekibi gönderdi. Aynı zamanda bölgenin arazi yapısı göz önüne alınarak Anamur Orman İşletme Müdürlüğü ve Anamur Kaymakamlığı ile irtibat sağlandı. Kurumlar arası koordinasyonla yangına müdahale edildi.

Anamur Kaymakamı Haluk Şimşek, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Orman İşletme Müdürü Erdal Çetinkaya yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Yangın esnasında arazi yapısından dolayı müdahalede arazözlere ağırlık verildi ve Anamur Belediyesi'ne ait itfaiye araçlarıyla su takviyesi sağlandı. Ayrıca yangının yerleşim alanlarına sıçramaması için belediye ekipleri evlerin çevresinde önlem aldı. Bölgeye 1 adet askeriyeye ait su takviye tankeri de getirildi.

Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler, belediyeye ait itfaiye araçları ve yangın söndürme helikopterinin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı.
Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, yangında 1 hektarlık alanın tahrip olduğunu, Kaymakamlık, Belediye ve Orman İşletme Müdürlüğü'nün üçlü koordinesiyle yangının daha da büyümeden ve yerleşim alanlarına sıçramadan kontrol altına alındığını söyledi.

Öte yandan Çarıklar beldesinde ziraat alanında çıkan yangın ise kısa sürede kontrol altına alındı. Enerji nakil hattından çıktığı ileri sürülen yangında mal ve can kaybı yaşanmadı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 18:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?