4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Anamur'da Trafik Haftası kutlandı

Karayolu ve Trafik Güvenliği Haftası, Mersin'in Anamur ilçesinde çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Trafik Haftası nedeniyle Anamur'da değişik etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda, Anamur İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri ile Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerinin açmış olduğu trafikte kullanılan araç ve gereçlerin yer aldığı stand, Atatürk Anıtı'nda tüm halkın ziyaretine açıldı. Buradaki törende konuşan Anamur İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Mevlüt Baran, trafik güvenliği konusunda gelişmiş ülkeler ile kıyaslandığında pek de iyi bir konumda bulunmadığımızı söyledi.
İlçede son 2 yılda 688 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 21 kişinin öldüğünü, 435 kişinin de yaralandığını belirten Baran, 468 aracın trafikten men edildiğini, alkollü araç kullandığı tespit edilen 169 sürücünün de belgesine geçici olarak el konulduğunu kaydetti.

Yapılan denetimler sayesinde kaza sayısında bir önceki yıla göre yüzde 20'lik bir azalma, yaralı sayısında ise yüzde 8'lik bir azalma sağlandığını ifade eden Baran, amaçlarının trafik güvenliği konusunda yaya ve sürücülerin üzerlerine düşenin en iyisini yapmak ve bu olumsuz tabloyu en aza indirmek olduğunu söyledi.
Konuşmanın ardından, trafik haftası ile ilgili düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Etkinliklere; Bozyazı Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Garnizon Komutanı Vekili Yüzbaşı Haluk Saygılı, Belediye Başkanı Mehmet Türe, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 14:52:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?