3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Anamur'da turizm sorunu

Anamur Sanayici ve İşadamları Derneği (ANASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Asım Cep, Anamur ilçesine turizm veya yatırım için gelenin bir daha gelmediğini ifade ederek, “Sorunun aşılması noktasında Mersin, Anamur'a ağabeylik yapmalı” dedi.

Asım Cep, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal'ı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Cep, Anamur'un ekonomik anlamda yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, özellikle tarım, ticaret, turizm ve ulaşım alanlarında yaşanan sorunlar nedeniyle ilçenin ekonomisinin güçlenemediğini, aksine sürekli geriye gittiğini söyledi.

Asım Cep, ilçe ekonomisinde işlerin hiçte yolunda gitmediğini ifade ederek, “Örneğin, turizm için Anamur'a gelenler bile ilçemize bir daha gelmek istemiyor. Ekonomimiz gerçekten çok bozuk. İdarecilerimizin de çalışmaları yeterli olmadığı için Anamur ekonomisi her geçen gün daha da geriliyor. Ekonomi, ulaşım, tarım ve turizmimizin gelişmesi, yerel ve merkezdeki yöneticilerimizin proje ve çalışmalarıyla paraleldir. Bu yönde çalışmalar başlatılır ve yoğunlaştırılırsa Anamur her alanda kalkınır” diye konuştu.

Anamur'a otel yapmak için gelen turizmcilerin de zaman zaman yerel yöneticiler ve ulaşım alanında yaşanılan sıkıntılar nedeniyle projelerinden vazgeçtiklerini sözlerine ekleyerek, bu sorunların çözümü noktasında yapılacak olan seçimlerde; ilçenin ulaşım, tarım, turizm ve ekonomik anlamda yaşadığı tüm sıkıntıları ortadan kaldıracak projeleri geliştirecek, Anamur için çalışacak ve iş yapacak insanların yanında olmayı düşündüklerini dile getirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MGC Başkanı Ahmet Ünal da, sanayici ve işadamları derneklerinin kent ekonomisi ve sosyal yaşama kattığı değerlerin oldukça önemli olduğunu kaydetti. Ünal, “Anamur'da ANASİAD'ın verdiği mücadeleyi biliyor ve takdir ediyoruz. Tabi ki Anamur'un sorunları var ama unutulmamalıdır ki, Anamur bir tarih, tabiat ve tarım kentidir. Anamur'a sahip çıkmak, sizlerle birlikte bizlerin de görevi. Anamur'un sorunlarının aşılması için verilecek her türlü mücadelede sizlerle birlikteyiz” ifadesini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 17:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?