5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Anamur'da yeni meslek kursları

Mersin'in Anamur ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği Meslek Edindirme ve Beceri Kursları'nın kapsamı genişliyor.

Anamur'da faaliyet gösteren Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün Meslek Edindirme ve Beceri Kursları, 194 ayrı meslek dalında eğitim ve öğretim veriyor. Kurslar bir taraftan tamamlanırken, bir taraftan da yeni kurslara katılacak kursiyer kayıtları devam ediyor. 2008-2009 yılında meslek kursları kapsamının giderek genişlediğine dikkat çeken Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Ceren, bu kurslara katılan toplam 3 bin 855 kursiyerin, 2 bin 417'sinin kız, bin 438'nin ise erkek kursiyer olduğunu söyledi.

Ceren, bazı branşlarda kurslar devam ederken, tamamlanan kurslardan mezun olan kursiyer sayısının da bin 511'e ulaştığı kaydetti. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde açılan tüm kursların üç ayrı kategoriye ayrıldığını söyleyen Ceren, bu kategorilerden meslek edindirmede kurs sayısının 102, sosyal ve kültürel kategorisindeki kurs sayısın 79, okuma yazma kategorisindeki kurs sayısının ise 13 olduğunu belirtti. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün yeni binasının hizmete girmesiyle halen 3 ana ve 194 alt branşta verilen kurslara yenilerini de ekleyeceklerini ifade eden Ceren, “Yeni branşlarda açılacak kursların öğretmen kadroları da çok özellikli olacak” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 18:10:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?