5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Anamurlu esnaf sinek avlıyor!

Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Çelik, Anamur'da alışverişlerin bıçak gibi kesildiğini ileri sürerek, yaz aylarında artan sıcaklarla birlikte esnafın zor günler geçirdiğini söyledi.

Büyük umutlarla açtıkları dükkanları işletmekte zorlanan esnafın, ölü sezonda siftah yapmadan dükkanını kapatmak zorunda kaldığını belirten Çelik, bankadan kredi çekerek iş yeri açan esnafın, çoğu zaman siftah yapmadan akşam ettiğini kaydetti.

Bugün Anamur'da adım başı kiralık ve satılık iş yerleri bulunduğuna dikkat çeken Çelik, "Kriz döneminde yeni işyeri açmak bir yana, mevcut işletmelerini ayakta tutmaya çalışan esnaf ne yazık ki işletmelerini kapatmak zorunda kalıyor. Esnafı en fazla sıkıntıya sokan başlıca sorunlar yüksek dükkan kiraları ve zincir mağazalar oldu" dedi.

Dükkanların kapanmasında, esnafın işsiz kalmasında en büyük etken olarak dünyada yaşanan ekonomik krizin Türkiye'ye yansımasının bir sonucu olduğunu ileri süren Çelik, "Küresel ekonomik kriz, Anamur ekonomisine de ağır darbe vurdu. Azalan talepler karşısında esnaf para kazanamaz hale geldi. Her gün zarar eden esnaf, son çare olarak dükkanını kapatmakta buldu" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 19:02:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?