5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Anamurlu üreticiye destek

Mersin'in Anamur ilçesinde gübre, mazot ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerin başvurularının alınmaya başlandığı bildirildi.

Anamur İlçe Tarım Müdürü Niyazi Sarıoğlu, yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu kararına göre uygulamadan, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olan çiftçilerin faydalanabileceğini söyledi.

Başvuruların 8 Mayıs 2009 tarihinde başladığını ve son başvuru tarihinin ise 4 Aralık 2009 olduğunu belirten Sarıoğlu, "Mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi destekleme ödemesinden faydalanmak isteyen çiftçilerin, ÇKS'deki bilgilerinin güncelleştirmelerini yaptırmaları gerekiyor. Bunun için çiftçiler il ve ilçe tarım müdürlüklerine başvuruda bulunabilirler. Bilgilerin güncellenmesi için İlçe Tarım Müdürlüğü'nden alınacak dosyaya, tüm bilgiler Ziraat Odası tarafından girildikten sonra çiftçilik belgesi verilerek dosyalar tekrar İlçe Tarım Müdürlüğü'ne teslim edilecek'' dedi.

Sarıoğlu, çiftçilere, yıl içerisinde işledikleri ÇKS'de kayıtlı tarım arazisi büyüklüğü dikkate alınarak mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılacağını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 18:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?