5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Anamur'un haritası basına tanıtıldı

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) Başkanı Kerim Çilingir, Anamur için hazırlattıkları haritaları tanıttı.

ANTSO üyeleriyle birlikte düzenlediği toplantıda, haritaları basına tanıtan Çilingir, "Anamur için uzun süredir eksikliği hissedilen bu haritaları hazırlattık. Anamur ve çevresindeki mevcut karayollarını, tarihi ve turistik yerleri gösteren bu harita, hem Anamurlu vatandaşlarımız için hem de Anamur'u ziyaret eden turistler için kolaylık sağlayıcı ve tanıtıcı bir işlev görecek. Ücretsiz olarak dağıtacağımız haritaları; benzin istasyonları, oteller, turizm bürolarına ve devlet kurumlarına bırakacağız. Hazırlanan bu haritalar, Anamur'a gelen turistlerin meraklarını daha da arttıracak, onların daha fazla yer gezmelerine ve Anamur'da birkaç gün daha fazla kalmalarını sağlayacığını düşünüyorum" dedi.

Çilingir, Anamur'un sosyal, ekonomik sorunlarını Ankara'ya taşımaya devam ettiklerini de belirterek, "Geçtiğimiz günlerde Anamur'un il olma, D-400 Karayolunun yapımı, gümrük kapısı konularını, başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere birçok oda ve kurumla paylaştık. Aynı zamanda ulusal basında bu konulara yer verdirdik. Görüşmelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Çilingir, ayrıca bankaların düşürdüğü faizlerden bahsederek, "Bugün yüzde 11-12'den para toplayan ve yüzde 25-30'dan para satan bankaların bu tutumu bizi ve tüm üyelerimizi olumsuz etkiliyor" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 13:12:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?