3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Anıttepe Parkı tamamlanıyor

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi'nin, Çukurova Mahallesi'nde inşasına başladığı Anıttepe Parkı'ndaki çalışmalarda sona gelindi.

Toroslar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Mersin'in kuzey girişinde bulunan ve milli değerlere hitap eden Anıttepe Parkı'nda, 2 kilometrelik yürüme yolu, çocuk oyun ve oturma grupları, sin sin meydanı, kay kay, paten sahaları, piknik kamelyaları, fıskiyeli havuz ile çay bahçesi gibi vatandaşların dinlenebileceği alanlardan oluşan parkı çevreleyen 818 metre uzunluğundaki yol, otopark ve vasıta yolu bulunuyor.

Vatandaşlara Mersin'i kuşbakışı izleme fırsatı tanıyan Anıttepe Parkı'nı çevreleyen yoldaki sathi kaplama çalışmasını yerinde inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bir yandan deforme olmuş yolların bakım ve onarımlarına devam ettiklerini belirtirken, diğer yandan da yeni açılan ve alt yapısı tamamlanmamış yollardaki asfalt çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

2008 yatırım programında 25 bin ton sıcak karışım asfalt, 42 bin metre karede sathi kaplama çalışmasının yer aldığını, özellikle alt yapısı olmayan yeni açılan yollarda ise sathi kaplama çalışması uyguladıklarını belirten Tuna, "Bu yıl içerisinde bölgemizde 25 bin metre kare sathi kaplama çalışması yaptık. Kalan 17 bin metrekare sathi kaplamayı ise belli bir program dahilinde bölgemize uygulayacağız. Bu yaptığımız yollardan bir tanesi de Anıt Tepe Parkı'nı çevreleyen 818 metrelik yoldur. Bu yol hem otopark, hem de araç vasıtalarının geçtiği yol olarak kullanılacak. Buradaki çalışmamızın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ'nin alt yapı çalışmaları yapmadığı yerlerde de, bu tip sathi kaplama uygulaması yaparak maliyeti düşürmeye çalışıyoruz. Amacımız, insanlarımıza tozu, toprağı yutturmadan güzel ortamlarda yaşamalarına zemin hazırlamak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 18:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?