9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Anıttepe parkı tamamlanıyor

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi'nce Çukurova Mahallesi'nde yapılan Anıttepe Parkı'nda, kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından çalışmaların hız kazandığı bildirildi.


Toroslar'ın kuzeyinde, Gözne otoban yolu girişinde başlatılan ve içerisinde amfi tiyatro, 2 kilometrelik yürüme yolu, çocuk oyun grupları ve çay bahçesi gibi vatandaşların dinlenebilecekleri alanlar, Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Ulubatlı Hasan, tarihte kurulan 16 Türk devletinin bayrakları ve hakanlarının kaideleri gibi Türk milletinin milli değerlerine hitap eden çeşitli ünitelerin de yer aldığı Anıttepe Parkı'nda yürütülen çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağı ifade edildi.


Gelenlerin Mersin'i kuşbakışı izleme fırsatı bulacağı Anıttepe Parkı'ndaki çalışmaları, kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasıyla hızlandırdıklarını söyleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu yıl sonuna kadar parkı bitirerek halkın hizmetine sunacaklarını belirtti. Anıttepe Parkı'nda kullanılan tüm malzemelerin belediye işçileri tarafından yapıldığını kaydeden Tuna, tüm hizmetlerde olduğu gibi bu parkın yapımında da israfçı değil, insaflı belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini söyledi.

Parka, Türkiye'nin tarihi ve turistik değerlerinden olan Peri Bacaları minyatürünü de yerleştirdiklerini ifade eden Tuna, bu minyatürün de belediye işçiler tarafından yapıldığını kaydetti. Henüz yapım aşamasında olmasına rağmen, oturma gruplarının yerleştirilmesiyle birlikte vatandaşların akşamları gelip parkı kullandıklarını açıklayan Tuna, 14 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek parkın tamamlanmasının ardından bölgeye bir canlılık katacağına inandığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2007 Çarşamba 16:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?