2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Ankara yolunda

Mersin'de öğretmenler bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Ankara'da yapılacak olan "Eğitimcilerin Büyük Yürüyüşü" öncesi Mersin'de AK Parti İl Binasına yürüyen Eğitim Sen Mersin Şubesi'ne üye öğretmenler, akşam da Ankara'ya gitmek üzere yola çıkacak.

Mersin Devlet Hastanesi önünde toplanan öğretmenler, sloganlar eşliğinde Kuvay-i Milliye Caddesi üzerinden AK Parti İl Binası'na yürüdü. Çevik kuvvet polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı AK Parti İl Binası önünde öğretmenlere seslenen Eğitim-Sen Şube Başkanı Ünsal Yıldız, Türkiye'de yıllardır uygulanan ekonomik, sosyal ve siyasal politikaların, toplumun tüm kesimleri gibi eğitim ve bilim emekçilerini de etkilediğini söyledi. Siyasi iktidarların yıllardır eğitim emekçilerinin sorunlarını yok saydığını ileri süren Yıldız, eğitim sistemi ve eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunların öncelikli sorumlusunun da siyasi iktidarlar olduğunu savundu.

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Ünsal Yıldız, "Yıllardır eğitim ve bilim emekçilerinin sorunlarını görmezden gelen, taleplerine kulaklarını tıkayan, bizleri sadece özel günlerde hatırlayanlar, yayınladıkları genelgelerle eğitim emekçilerinin parasız nitelikli eğitim ve insanca yaşam için alanlara çıkmasını engellemeye çalışıyorlar. Bir taraftan eğitim sistemini sorunlarıyla baş başa bırakıp, diğer taraftan sorunların çözülmesi talebi ile alanlara çıkmak isteyen eğitim emekçilerinin engellenmek istenmesi büyük bir çelişkidir. Eğitim emekçilerinin sokağa çıkması istenmiyorsa, önce onların talepleri ciddiye alınmalı" dedi.

Yıldız, açıklamasının ardından sözlerine Ankara'da Cumartesi günü yapılacak olan "Eğitimcilerin Büyük Yürüyüşü"ne katılmak üzere bu akşam yola çıkacaklarını ekledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 14:29:09
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 14:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?