5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Anne adaylarına eğitim

Mersin Valiliği öncülüğünde, Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy koordinatörlüğünde, Mersin İl Özel İdaresi tarafından yürütülen "Gülümseyen Mersin İçin Hizmete Gönül Verdim Projesi" kapsamında, Mersin Tabip Odası ortaklığı ve İl Sağlık Müdürlüğü desteğiyle, gebelere ve ailelerine yönelik olarak verilen eğitim programı başladı.

5 çiftin katıldığı eğitim programına katılan Hülya Aksoy, eğitimin, gebeleri normal doğuma hazırlamak amacıyla verildiğini söyledi.

Eğitime, 20-28. haftasında olan gebelerin eşleri veya bir yakınlarıyla beraber katılabileceğini belirten Aksoy, doğum öncesi süreçte annenin doğuma hazırlanması, doğum sonrasında da annenin ve bebeğin bakımı ve sağlığıyla ilgili konularda alanında uzman gönüllü eğiticilerin teorik bilgiler vereceğini ve gebelere yaptırılacak olan çeşitli egzersiz ve gevşeme hareketleriyle rahat bir gebelik geçirmelerini sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Tabip Odası Başkanı Aytuğ Atıcı ise, gebeliğin sadece anne karnında büyüyen bir bebekten ibaret olmadığını belirterek, "Gebelik kolektif ve sosyal bir olgudur. Sağlıklı bir gebelik için anneyle birlikte eşlerin de bilgi sahibi olması gerekir" dedi.
Kurslarda verilecek teorik bilgilerin Tabip Odası tarafından düzenlenen kitap üzerinden takip edileceğini söyleyen Atıcı, kursiyerlere gebenin normal doğuma hazırlanması, doğum sonrasında ise bebeğin ve annenin sağlığı ve bakımıyla ilgili bilgiler verileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından, Tabip Odası işbirliğiyle yürütülecek olan eğitim programı başlatıldı. Gebe Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kurslar, haftada bir gün, 2 saat süreli olacak.
 

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 18:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?