2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Anne-babalara model olma eğitimi

Mersin'in Erdemli ilçesi Limonlu beldesinde düzenlenen "Türkiye Okuyor Kampanyası" etkinlikleri kapsamında "Anne ve Babaların Çocuklara Model Olması" konulu eğitim düzenlendi.

Belediyeye ait düğün salonunda gerçekleştirilen eğitime konuşmacı olarak Kişisel Gelişim Uzmanı Eğitimci Yazar Ahmet Kara katıldı. Kara, burada anne ve babaların da görüşlerini alarak çocuklara nasıl bir model olunması gerektiğini anlattı. Kara, dünyada en kıymetli varlığın insan olduğunu belirterek, "Eğitimli bireyler isteniyorsa önce onlara iyi model olacak anne ve babaların yetişmesi gerekiyor" dedi.

Çocukların birincil modellerinin anne ve babalar olduğuna dikkat çeken Kara, "Ailelerimiz insanın bedenen ve ruhen nasıl geliştikleri hakkında yeterli bilgi sahibi olurlarsa çocuklarımız da o ölçüde olgun yetişir, erdemli yetişir" diye konuştu.

Ailelerin çocuklarına kötü örnek olmamaları konusuna da değinen Kara, anne ve babalara ev yaşamıyla ilgili diyaloglarda bulunmalarını istedi. Etkinliğe Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Fikri Şimşek, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Kelebek, İlçe Milli Eğitim Veri Hazırlama Memuru Mustafa Tunç ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 13:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?