5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Anne-kız aynı sırada...

Hasan Paker İlköğretim Okulu'nda açılan kursta 7 çocuk 16 torun sahibi 72 yaşında ki Ayşe Dudu Aydın ve 40 yaşındaki Fikriye Topbaşlı 1,5 yaşındaki kızı Birgül Topbaşlı ile birlikte her gün aynı sınıfa gelerek okuma yazma öğreniyor.

Kursun en yaşlı kursiyeri 72 yaşındaki 7 çocuk 16 torun sahibi Ayşe Dudu Aydın, zamanında köylerinde okul olmadığı için okuyamadığını belirterek, "Bizim yıllarımızda yaşadığımız yerlerde okul yoktu. Şimdi her yerde okul var. Çocuklarımızı torunlarımızı rahatlıkla okula gönderebiliyoruz. Okumadığıma yanıyorum. Ancak okumanın yaşı yok. Ben bu okumayı da yazmayı da öğrenirim. Geç olsa da hiç fark etmez. Bu kursu bizlere açan Devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Kursa 1,5 yaşındaki kızı Birgül'le gelen Fikriye Topbaşlı ise, "İmkanlar nedeniyle okula gidemedim. Eşimin de katkılarıyla devletimizin açtığı bu kurslara katılarak okuma yazma öğreniyoruz. Okuma yazma bilemeyişimizin zorluluğunu yaşıyoruz. Gazete okuyamıyoruz. Çarşıda günlük işlerimizi hallederken yine zorluk yaşıyorduk. Allah kısmet ederde okuma yazma öğrenirsek bu sorunların üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

Hasan Paker İlköğretim Okulu Müdürü ve aynı zamanda kurs öğretmenlerinden Eşref Çulha, kursiyerlerin okuma ve yazma konusunda hayli hevesli olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 11:07:01
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 11:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?