4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Anne olmayı öğrendiler

ANNE OLMAYI ÖĞRENDİLER

Mersinli kadınlar 'anne' olmayı öğrendi. İl Özel İdaresi ile Mersin Tabip Odası işbirliğinde yürütülen 'Gülümseyen Mersin İçin Hizmete Gönül Verdim Projesi' kapsamında hayata geçirilen; 'Gebe Eğitim Kursu'na katılarak, 'anne' olmayı öğrenen kadınlara düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi.

Gebe Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen törene; Vali Hüseyin Aksoy eşi Hülya Aksoy ile birlikte katılırken, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Hasan Gökbel, İçel El Sanatları ve Eğitim Vakfı (İÇEV) Başkanı Hilmi Dulkadir, Mersin Tabip Odası Başkanı Aytuğ Atıcı, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal da etkinlikte hazır bulundu. Anne ve babaların çocuklarıyla birlikte yer aldığı sertifika töreninde konuşan Hüseyin Aksoy, eğitim çalışmalarının sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi bakımından oldukça önemli olduğunu ifade ederek, anne ve babaların birlikte eğitim almasına fırsat sunarak, onların doğacak çocuklarına karşı sorumluluklarının neler olacağı konusunda önceden bilgi sahibi olmalarını sağladıklarını anlattı.

Normal doğumun önemine dikkat çeken ve uzmanların da normal doğumu tavsiye ettiğini hatırlatan Vali Aksoy, bu noktada da anne adaylarını 'normal doğum' yapmalarına teşvik edip, onları cesaretlendirme adına hayata geçirilen çalışmaların önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı. Aksoy, anne sütüyle ilgili açıklamalarda da bulunarak, "Annelerimiz de bu bilinçle hareket edip, sağlıkları elverdiği sürece çocuklarını anne sütüyle büyütmelerini istiyoruz. Bu tür konularda uzmanlarımız, anne adaylarına düzenlemiş olduğumuz kurs aracılığıyla gereken bilgileri aktırarak, onların daha bilinçli bir hale gelmesini sağladık" dedi.

Gebe eğitim konusunda aynı zamanda da bir kitapçık hazırladıklarını, bununla birlikte anne adaylarına belirli konularda bir bilinç oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Aksoy, gebe eğitimi alanında ortaya konulan çalışmaların Türkiye'de ilk olduğunu, İl Özel İdaresi ile Mersin Tabip Odası tarafından ortaklaşa yürütülen etkinliklerin kendileri açısından da bir gurur kaynağı olduğunu da sözlerine ekledi. Proje Koordinatörü Hülya Aksoy ise, 'Gebe Eğitim Kursu' ile birlikte anne adaylarının yanında olarak, onlara manevi anlamda destek vermeye çalıştığını anlattı. Aksoy, "Şu anda bebeklerini kucaklarında görüyorum. Bu çok güzel mutlu bir tablo. Beni de gerçekten çok mutlu etti. Güle güle büyütsünler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan toplam 20 kursiyere; Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy ile İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Hasan Gökbel, İÇEV Başkanı Hilmi Dulkadir, Mersin Tabip Odası Başkanı Aytuğ Atıcı ve MGC Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal tarafından sertifikaları verildi. Kadınlara ayrıca İÇEV kursiyerleri tarafından işlenen kilimler de hediye edildi. Sertifika töreni, gerçekleştirilen kokteyle son buldu.

ANNE OLMAYI ÖĞRENDİLER
ANNE OLMAYI ÖĞRENDİLER
ANNE OLMAYI ÖĞRENDİLER
ANNE OLMAYI ÖĞRENDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 11:16:03
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 13:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?