30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Anneye son görev

MERSİNLİ ÇİFÇİ ÖNCEL'İN ANNESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık 4 yıl önce Mersin'e gerçekleştirmiş olduğu ziyaret esnasında 'Ananı da al git' diye çıkıştığı çiftçi Kemal Öncel'in annesi Ümmü Öncel, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

4 Kasım 2010 tarihinden bu yana Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altında tutulan ve bu sabah saatlerinde hayatını kaybeden 76 yaşındaki Öncel'in cenazesi ilk olarak merkez ilçe Mezitli'ye bağlı Kuyuluk Mahallesi'nde bulunan evine getirildi. Yakınları ve sevenleri Öncel'in evine akın ederken, cenaze törenine katılanlar arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım da vardı.

Cenazeye katılanlarla yakından ilgilenen, bitkin ve halsiz olduğu gözlenen Kemal Öncel, ayakta da durmakta zorlandı. Zaman zaman gözyaşlarına da hakim olamayan Öncel'i yakınları teselli etmeye çalıştılar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Öncel'i cep telefonundan arayarak başsağlığı dileğinde bulunurken, taziye evine de bir çelenk gönderdi. 4 çocuk annesi Ümmü Öncel'in cenazesi daha sonra üzeri açık bir tabut içinde omuzlara alınarak Kuyuluk Mezarlığı'na getirildi. Burada kılınan öğle namazının ardından son yolculuğuna uğurlanan Öncel'e son defa dokunarak üzerine toprak atan Kemal Öncel, gözyaşlarına hakim olamadı.

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum öncesinde Mersin'e gelerek Kemal Öncel'in annesini evinde ziyaret etmiş, Ümmü Öncel'in de elini öpmüştü.

MERSİNLİ ÇİFÇİ ÖNCEL'İN ANNESİ TOPRAĞA VERİLDİ
MERSİNLİ ÇİFÇİ ÖNCEL'İN ANNESİ TOPRAĞA VERİLDİ
MERSİNLİ ÇİFÇİ ÖNCEL'İN ANNESİ TOPRAĞA VERİLDİ
MERSİNLİ ÇİFÇİ ÖNCEL'İN ANNESİ TOPRAĞA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2011 Çarşamba 14:39:05
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 14:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?