2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Antepfıstığı köylünün umudu oldu

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Senir, Nuru ve İmambekirli Köylerinde yaygın olarak yetiştirilen Antepfıstığı hasat zamanının gelmesiyle birlikte köylünün umut kapısı oldu.

Yaş olarak geçen yıl 2, kurusu ise 5-6 YTL'den satılan fıstıkların bu yıl yaşının 3, kurusunun ise 6-8 YTL'den alıcı bulması bekleniyor.

Bu yıl rekoltenin düşük olmasından dolayı bölge genelinde 250-300 ton arası ürün beklediklerini belirten üreticiler, Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu'ndan fıstık paketleme, kabuk soyla ve işleme tesisi istediler.

Antepfıstığı tarlalarında inceme yapan Kaymakam Ahmet Beyoğlu da, "Antepfıstığı bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayarak vatandaşlarımızın geçim kaynağı durumuna gelmiştir. Yapılabilecek bir tesis için teknik bir heyetin geniş çaplı araştırma yapması gerekmektedir" dedi.

Bölgeye Antepfıstığı alıcılarının bir bir geldiğini dile getiren üreticiler; "Ürünümüz Türkiye genelinde renk ve tat olarak iyi olduğu için rağbet görüyor. Özellikle baklavacılar iç fıstığın renginin tam yeşil olmasından dolayı bizim ürünlerimizi tercih ediyorlar. Melengiç ağacı adı verilen bir ağaçtan aşılama ile ürettiğimiz fıstıkların daha da çoğaltarak gelişmesi için yeni fidan üretimi yapmaya başladık. Bölgemizde fıstık yetiştiriciliğini arttırmak için sürekli çalışma içerisindeyiz" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 10:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?