4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Antik Kent bakımsız kaldı

Tarihin ilk çağlarında çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapan Mersin'in Anamur İlçesi'ne bağlı Ören Beldesi'ndeki Anamurium Antik Kenti, bakımsızlık ve ilgisizlikten doğanın acımasızlığına kurban ediliyor. 

Roma, Bizans ve Helenistik Dönemleri'nin de yerleşim birimlerinden biri olan Anamurium Antik Kenti'nin, tarihi bir hazine değerinde olduğunu belirten yabancı turistler, doğanın acımasız tahribatına terk edilen bu antik kentin tarihi yapılarının arasını ot ve çalıların, kök salan ağaçların doldurduğuna işaret ediyor. Antik kentin, bölge turizmi için çok önemli bir hazine değerinde olduğuna dikkat çeken yabancı ziyaretçiler, "Turist, restore edilmemiş, ot ve çalılar yükselmiş bir yere gelmez, gelse de memnun kalmaz" diye konuştu. 

Kurulacak bir dernekle antik kentin bakım ve güzelleşmesine destek verilebileceğini belirten turistler, "Eğer bu yapılmazsa, antik kentin içinde yükselen ot ve çalılar, kök salan ağaçlar, tarihi yapıların duvarlarını tahrip etmeye devam edecektir" açıklamasında bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 13:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?