5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Antik kentte sabah ayini

İnanç turizmi kapsamında Türkiye’ye gelen 41 kişilik Katolik Hıristiyan kafile Mersin’in Erdemli İlçesi tarihi Ayaş beldesindeki Elaıussa Sebaste antik kentinde sabah ayini yaptı.

"Saint Paul Yılı" etkinlikleri kapsamında Rusya’nın Beresniki kentinden Türkiye’ye geldiklerini belirten Katolik Papaz Eric Maria Fink, Elaıussa Sebaste kentinin kendileri için önemli olduğunu, bu sebeple de tarihi kentte sabah duası yaptıklarını ifade etti.

Gezi kapsamında aynı zamanda Hac vazifelerini de yerine getireceklerini hatırlatan Fink, “Bin 800 kilometre uzaktan, 10 günlük gezi kapsamında önce İstanbul’a geldik. Buradan da Çanakkale’ye, Kuşadası’na ve Alanya’ya geçtik. Şuan Mersin’deyiz. Burada da Erdemli’nin tarihi yerlerini gezdik ve Tarsus ilçesindeki etkinliklere katılacağız. Daha sonra da Hatay’a geçip gezimizi de Kapadokya bölgesinde tamamlayacağız” dedi.

Kendilerine gösterilen yakınlıktan memnun olduklarını da dile getiren Fink, yeniden Türkiye’ye gelmek istediklerini kaydetti.Kafileyi Antik kentin kapısında çiçek ve plaket ile karşılayan Ayaş belediye başkanı Süleyman Koç da, Hac görevlerini yerine getirmek için Rusya’nın Ural bölgesinden gelen konukları beldelerinde görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Bilindiği gibi yöremiz tarihi ve turistik bakımdan oldukça zengin bir yapıya sahip. Bu kadar ilginin olması da doğaldır. Gelen turistlerde buradan memnun kalıyorlar, yöre insanımızda aynı şekilde memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Biz diyalogların daha da gelişmesini, dolayısıyla daha çok ziyaretçi bekliyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Koç, Katolik Papaz Eric Maria Fink’e günün anısına Ayaş’ın simgeleyen bir plaket ve çiçek takdim etti.Topluca yapılan dua’nın ardından kafiledeki turistler antik kenti gezdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 14:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?