9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Apartman sakinlerinin kedi kavgası

Gazi mahallesindeki evinde tek başına yaşayan Güler Özipek (71) yaptığı açıklamada, çok küçük yaşlardan beri kedileri çok sevdiğini, geçen yıl eşini kaybedince tek tesellisi olan kedileriyle baş başa kaldığını söyledi.

 
Hayattaki tek varlığının kedileri olduğunu belirten Güler Özipek, “Onlar olmazsa ben yaşayamam. Bu yaşlı halimle komşularımı rahatsız etmemek için evimi her gün ilaçlı sularla siliyorum. Ancak, yine de komşularım, beni kedilerimden ayırmak istiyorlar” dedi.



Beslediği kedilerin tamamını sokaktan bulduğunu ifade eden Özipek, “Çarşıya pazara gidip gelirken, sokakta gördüğüm sakat kedileri alıp, veterinere götürüyorum. İyi olana kadar da evimde misafir ediyorum. Ancak daha sonra evden gitmeyen kedileri sokağa atamam ki. Bu konuda komşularımın biraz daha insaflı olmasını bekliyorum” diye konuştu.

 

Apartman sakinleri ise apartmanın kötü kokmasına neden olduğunu iddia ettikleri kedilerin bir an önce hayvan barınağına teslim edilmesini istediklerini belirterek şunları kaydettiler:“Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte kedilerin neden olduğu koku daha da yoğunlaştı. Bizler hayvan düşmanı değiliz. Ancak bir apartman dairesinde 10 tane kedi beslenmez. Biz komşumuza 'kedilerin tamamını gönder' demiyoruz. Evde 1 veya 2 tane kedisi kalsın, diğerleri ise barınaklara gitsin istiyoruz. Bu konuda birçok birimle görüşmemize rağmen kedilerin barınağa gönderilmesi konusunda teyzemizi ikna edemedik.”



KEDİLER BARINAK YOLCUSU

Mersin Hayvan Dostları Derneği Başkanı Nilgün Derviş ise bazı hayvanseverlerin zaman zaman bu gibi sıkıntılar yaşadığını belirterek, “Onların haklarını korumakla birlikte çevredekileri de rahatsız etmemeye özen gösteriyoruz. Yaşlı teyzemizin sorununu giderebilmek için bir heyet kurup, inceleme başlattık. Bunun sonucunda da kedilerin barınağa alınmasına karar verdik” dedi.



Mersin'deki kedi barınağının tadilatta olması nedeniyle kedilerin barınağa gitmesinin biraz geciktiğini ifade eden Derviş, Özipek'in evinde bulunan kedilerden 2'si hariç hepsinin kedi barınağına götürüleceğini kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 10:37:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?