4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Apartmanda yangın paniği

MERSİN'DE YANGIN PANİĞİ

Mersin'de 4. kattaki bir evin mutfak kısmında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında, biri bebek 3 kişi alevlerin arasında kalarak ölümden döndü.

Yangına ilk müdahale eden itfaiye aracının merdivensiz oluşu kurtarma çalışmalarını geciktirirken, vatandaşlardan da tepki gördü.

Edinilen bilgiye göre gece saat 01.30 sıralarında, Gazi Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bulunan 7 katlı Hakan Apartmanı'nın 4. katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evin mutfak kısmında başlayan yangında, bina kısa sürede alevler içinde kaldı. Yoğun duman ve alevlerin kapladığı binada oturan vatandaşlar, balkona çıkarak bir süre yardım bekledi. Yangına ilk müdahale eden itfaiye ekiplerinin araçlarının merdivensiz oluşu nedeniyle balkondaki vatandaşlara ulaşılamazken, 4. kattaki

alevler aşağıdan hortumla su sıkılarak söndürülmeye çalışıldı. Evin mutfak kısmında başlayan, ardından tamamına sıçrayan yangın sırasında büyüyen alevler, itfaiyenin yetersiz kalması nedeniyle olay yerine çağrılan 2 takviye itfaiye aracının da müdahalesiyle yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucu kontrol altına alınabildi.

Bu arada evde 3 kişinin bulunduğu bilgisini alan itfaiye ekipleri, sonradan gelen merdivenli itfaiye aracıyla balkondakileri kurtarmaya çalıştı. Çalışmalar sürerken olay yerinde bulunan sivil bir askeri personel, yoğun dumanın yükseldiği daireye girerek 10 aylık bebek Güneş Erol'u kurtardı. Kucağında bebekle apartmandan çıkan askeri personel, çocuğu hemen olay yerinde hazır bekleyen ambulansa götürdü. Bu sırada aşağıda gözyaşları içinde kurtarma çalışmalarını izleyen bebeğin teyzesi, ambulansa binerek

yeğenini kucaklayıp ağladı. Yangında mahsur kalan ve dumandan etkilenen ev sahibi Mehmet Erol ile eşi Funda Erol da itfaiye ekipleri tarafından çıkarılarak aynı ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı.

Söndürme çalışmalarını izleyen çevredeki vatandaşlar ise "beceriksizlik" ile suçladığı itfaiye ekiplerine tepki gösterdi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

MERSİN'DE YANGIN PANİĞİ
MERSİN'DE YANGIN PANİĞİ
MERSİN'DE YANGIN PANİĞİ
MERSİN'DE YANGIN PANİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2010 Pazartesi 15:17:02
Güncelleme :16 Ağustos 2010 Pazartesi 15:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar baysak IP: 88.250.12.xxx Tarih : 16.08.2010 20:00:21

 Ben buradan yetkililere sesleniyorum nasıl bir anlayış ki itfaiye aracının merdivensiz olması hangi ülkede yaşıyoruz ki.hadi oradaki kişinin çıkıp yangınIN içine dalıp mahsun el kadar bebeği yangından kurtarıyor.Nasıl vicdanınız el veriyor bu bu insanların yangına merdivensiz gidişini o itfaiyede görevli kişiler hakkında gerekli şoruşturmanın yapılması gerekmezmi.. sayın yetkililer inşallah duyarsız kalmazsınız bu konuya.