30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Apartmanda yangın paniği!

MERSİN'DE YANGIN

Mersin'de, bir apartmanın sekizinci katında çıkan yangında can pazarı yaşandı. Yangına müdahale etmek için gelen itfaiye aracının raylı merdiveni bozulunca, mahsur kalan iki kişi, sonradan gelen itfaiye aracı tarafından kurtarıldı.

Yangın, merkez Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki 9 katlı binanın 8. katında çıktı. Mehmet Güngördü'ye (60) ait evde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına itfaiyenin merdivensiz söndürme araçları müdahale etti.

Yangında evde mahsur kalan iki kişinin balkona çıkarak yardım istemesi üzerine olay yerine Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait merdivenli itfaiye aracı sevk edildi. Ancak, raylı merdiveni uzatarak balkondaki iki kişiyi kurtarmak isteyen itfaiye ekiplerinin merdiveni bozulunca olay yerine raylı merdivene sahip ikinci bir itfaiye aracı istendi. Bu sırada olay yerindeki itfaiye aracından alevlere su sıkılmak suretiyle yangın söndürülmeye çalışıldı.

Yangın sönmek üzereyken raylı merdiven sistemine sahip ikinci itfaiye aracı olay yerine geldiyse de polis ve itfaiye ekipleri, evin kapısını kırarak mahsur kalan şahısları bulundukları yerden yarım saat sonra kurtardı. Ev sahibi Mehmet Güngördü yaralı olarak ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne, arkadaşı Mahmut Aytutlu (65) ise Erdemli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu arada evde soğutma çalışmalarını sürdüren itfaiye ekiplerine, mahallelilerden bazıları merdivenin bozuk olmasından dolayı tepki gösterdi.

MERSİN'DE YANGIN
MERSİN'DE YANGIN
MERSİN'DE YANGIN
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2011 Pazartesi 10:44:00
Güncelleme :27 Haziran 2011 Pazartesi 18:35:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?