30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Aquapark hizmete giriyor

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AQUAPARK'I 2 AY SONRA HİZMETE GİRİYOR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "Yapımı devam eden Aquapark 2 ay sonra hizmete girmesiyle, kentimizin çehresi daha değişecek" dedi.

Yapımına 5-6 ay önce başlanan ve 2 ay içinde bitmesi planlanan, lunapark arkasındaki boş arazide tesis edilen Aquapark'ı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Uğurhan Kilis'le gezerek, çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Özcan, projenin gerçekleştiği alanın 45 dönüm olduğunu ve hazineden tahsis edildiğini belirtti. Projenin 2 yıl içerisinde gerçekleşmediği takdirde, hazinenin araziyi geri alabileceğini anlatan Özcan, "O nedenle bu projenin ihalesini biran önce yaptık ve 2 ay içerisinde de hizmete sunmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye'de özellikle sahil kentleri başta olmak üzere birçok kentte Aquapark'ların yaygın olduğunu kaydeden Özcan, "Bir sahil kenti olan Mersin'de gerçekleştireceğimiz Aquapark, eğlence anlamında önemli bir boşluğu dolduracaktır. Ayrıca yapımı tamamlanan Atıksu Arıtma Tesisi sayesinde, Mersin tertemiz bir denize kavuşmak üzeredir. Projemizin içinde söz konusu Aquapark'ın hemen yan tarafında bir plaj düzenlemek ve insanların bu plajdan denize girmelerini sağlamak da yer almaktadır. Bu özelliği ile Aquapark hem bünyesindeki eğlence birimlerinden, hem de yanı başında yer alan denizden faydalanma özelliğini taşıyacak ve gençlerimizle çocuklarımızın vazgeçemeyeceği bir tesis olacaktır" diye konuştu.

Aquapark bünyesinde çeşitli boy ve özellikte kaydıraklı havuzların bulunduğunu anlatan Başkan Özcan, "Aquapark bünyesinde, süs ve ışık havuzlarının, peyzaj mimarisinin en güzel örneklerinin yer aldığı botanik bahçeleri bulunuyor. Bunların yanı sıra, çocuk oyun alanları, kafe ve çay bahçeleri ile geniş bir otopark da Aquapark'ın içerisinde yer alacak. Gerçekleştireceğimiz bu proje Mersin'de bir ilk olma özelliğini taşımaktadır. Görevde bulunduğumuz 12 yıl boyunca Mersin'de birçok ilki biz hayata geçirdik. Mersin Halkı'nın çok seveceği ve beğeneceği bir proje olacak olan Aquapark ile kentimizin çehresi daha da değişecek" dedi.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AQUAPARK'I 2 AY SONRA HİZMETE GİRİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2011 Salı 15:07:01
Güncelleme :3 Mayıs 2011 Salı 18:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?