30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Aquapark inşaatı sürüyor

MERSİN'DEKİ AQUAPARK İNŞAATI SÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Aquapark'ın, bu yılın haziran ayında hizmete gireceği bildirildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, ihalesi bir süre önce tamamlanan ve inşaatı devam eden Aquapark'ın, Mersin'in çehresini değiştireceğini ifade etti.

Projenin gerçekleşeceği alanın 45 dönüm olup, Hazine'den tahsisinin yapıldığını kaydeden Özcan, "Eğer 2 yıl içinde bu proje amacına uygun hale getirilmezse, Hazine bu 45 dönümlük araziyi Büyükşehir Belediyesi'nden geri alır. O nedenle bu projenin ihalesini biran önce yaptık ve bu yılın haziran ayında da hizmete sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye'nin özellikle sahil kentleri başta olmak üzere birçok kentinde Aquapark'ların yaygın olduğunu belirten Özcan, “Bir sahil kenti olan Mersin'de gerçekleştireceğimiz Aquapark, eğlence anlamında önemli bir boşluğu dolduracaktır. Ayrıca yapımı tamamlanan Atıksu Arıtma Tesisi sayesinde Mersin temiz bir denize kavuşmak üzere. Projemizin içinde söz konusu Aquapark'ın hemen yan tarafında bir plaj düzenlemek ve insanların bu plajdan denize girmelerini sağlamak da yer almaktadır. Bu özelliği ile Aquapark hem bünyesindeki eğlence birimlerinden hem de yanı başında yer alan denizden faydalanma özelliğini taşıyacaktır” diye konuştu.

Aquapark bünyesinde çeşitli boy ve özellikte kaydıraklı havuzların, süs havuzlarının, ışık havuzlarının, peyzaj mimarisinin en güzel örneklerinin yer aldığı botanik bahçelerinin, çocuk oyun alanlarının, cafe ve çay bahçeleri ile geniş bir otoparkın yer alacağını söyleyen Özcan, “Gerçekleştireceğimiz bu proje Mersin'de bir ilk olma özelliğini taşımaktadır. Zaten görevde bulunduğumuz 12 yıl boyunca Mersin'de birçok ilki biz hayata geçirdik. Mersin halkının çok seveceği ve beğeneceği bir proje olacak olan Aquapark ile kentimizin çehresi daha da değişecek” dedi.

21. yüzyıl yerel yönetim anlayışının; temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, bu tür sosyal tesislerin yapımını da kapsadığını savunan Özcan, şöyle devam etti; "Büyükşehir Belediyesi olarak, kentin acil çözüm isteyen sorunlarını belli bir program dahilinde çözüyoruz. Örneğin kentin en önemli sorunu olan altyapının belini kırdık. Artık aşırı yağışlarda Mersin, diğer illerde görmeye alıştığımız sel görüntülerini yaşamıyor. Kazılar bittikten sonra da kentin tüm bölgelerini asfaltlayacağız.”

Öte yandan birçok belediyenin yapmaya cesaret edemediği katı atık düzenli depolama tesisi ile atıksu arıtma tesisi projelerini de hayata geçirdiklerini dile getiren Özcan, kentin kuzeyinde de yeni bir yerleşim alanı olarak Kuzey Mersin'i hayata geçirdiklerini ifade etti. Başkan Özcan, belediyeciliğin bir vizyon ve ileriyi görme işi olduğunu belirterek, “Tüm bu temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, toplumun ihtiyaç duyduğu sosyal projeleri de hayata geçirmek gerekir. Aquapark projesi de bunlardan birisi. Bundan yaklaşık 7-8 sene önce izbe ve karanlık bir görüntüdeki Kültür Park çalışmasına başladığımızda da eleştirilmiştik. Ancak şimdi ortaya çıkan 10 kilometre uzunluğundaki sahil bandı herkesin takdirini kazanmaktadır” diye konuştu.

MERSİN'DEKİ AQUAPARK İNŞAATI SÜRÜYOR
MERSİN'DEKİ AQUAPARK İNŞAATI SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 12:56:04
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 12:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?