4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Araplar Mersin'e akın ediyor

ARAPLAR MERSİN'E AKIN EDİYOR

Suriye, Lübnan ve Ürdün gibi ülkelerle olan 'vize' uygulamasının kaldırılması Mersin'e, Ortadoğu'dan gelen turist sayısında adeta patlama yaşanmasına neden oldu. Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, “Araplar, Mersin’i kendilerine yakın buluyor ve kentte mutlu oldukların dile getiriyor” dedi.

Güzeloğlu, ATV Avrupa kanalında her hafta sonu ekranlara gelen; 'Turizm Dünyası' konulu programa konuk oldu. HiltonSA Mersin Oteli'nde gerçekleştirilen çekimlerde program yapımcısı Ahmet Özlü'nün sorularını yanıtlayan Güzeloğlu, Mersin'in çok özel bir kent olmasının yanında ilin sadece bir boyutuyla açıklanmayacak ve tanımlanamayacak kadar da zengin bir kent olarak kendisini öne çıkardığını anlattı. Mersin'in kalkınma dinamikleri açısından tarım, sanayi ve turizm adına sadece kendisini değil, bölgesi ve ülkesi adına geçmişten bugüne büyük değer ve zenginlikler oluşturduğunu hatırlatan Güzeloğlu, bunun yanında kentin kalkınma adına Türkiye'ye önemli katkılar sunduğunun altını çizdi.

Vali Güzeloğlu, kentin ülke turizmi açısından önemli bir merkez olduğunu ifade ederek, Doğu Akdeniz'de yaklaşık 300 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olan Mersin'de bu alanın henüz yatırım anlamında ulusal ve uluslararası gelişime yeni başladığını, büyük bir bölümü doğal plajlardan oluşan sahil bandının aynı zamanda da Türkiye'de bakir kalan tek sahil bandı olduğunu vurguladı. Turizmin sadece doğal zenginliklerle değil, bilinen ve öne çıkan yanıyla da deniz, sahil, kum ve güneş turizminin yanında Mersin'de kültür turizminin de vurgulanması gerektiğini belirten Güzeloğlu, bu kapsamda da kentte turizmin her çeşidinin gerçekleştirilebileceği zenginlik ve çeşitliliğin olduğunu hatırlattı.

Dinlerin kardeşliğinin Mersin'in doğal yapısında ve sosyal dokusunda da var olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, "Mersin, dini bütün değerler taşıyan ve bu alandaki zenginliğini de bünyesinde barındıran, ezan ile çan sesisin birlikte yaşandığı belki de Türkiye'de bir ilk ve tek örneği olan mezarlığında Müslüman ve Hıristiyan yurttaşların yan yana yattığı, hoşgörünün egemen olduğu bir bütünsel anlamda Türkiye'nin dünyaya açılan hoşgörü yüzüdür Mersin" dedi. Gelişen ve değişen turizm ivmesi karşısında Mersin'in Ortadoğu genelinde tercih edilen bir kent olduğunu ifade eden Hasan Güzeloğlu, bununla birlikte Mersin'in hem tatil için, hem ticaret, hem de sağlık da dahil olmak üzere birçok temel etkinlikte tercih edilen bir kent haline geldiğini söyledi.

Komşu ve çevre ülkelerle olan 'vize' uygulamasının; Suriye, Ürdün ve Lübnan gibi ülkelerde kaldırılmasının Mersin'e yoğun bir Arap turistin adeta akın etmesine neden olduğunu anlatan Güzeloğlu, Ortadoğu'dan gelen insanlarınsa kenti kendilerine yakın hissettiklerini ve burada olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını da her fırsatta dile getirdiğini hatırlattı. Güzeloğlu, "Mersin, gerçekten de yaşanılası bir kenttir. Sunduğu güzelliklerle, doğal alt yapılarla, bunların yanı sıra ticaret anlamında, kongre anlamında ve sağlık turizmi anlamında da tercih edilir bir turizm çeşitlendirilmesine konu etmek istiyoruz" diye konuştu.

Mersin'in mutlaka görülmesi ve gezilmesi gereken bir kent olduğunu ifade eden Vali Güzeloğlu, bunun yanında kentin yatırımcılar açısından da turizmde yükselen bir yıldız, güçlü bir şekilde geleceğe emin adımlarla yürüyen bir merkez olarak da öne çıktığını anlattı. Yatırım anlamında kentin çok önemli fırsatlar sunduğunun altını çizen Güzeloğlu, kente yapılacak olan yatırımların özellikle Ortadoğu ülkelerinden başlayarak, inanç turizmiyle Avrupa ülkelerine kadar uzanacağını dile getirdi.

Güzeloğlu, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Mersin yerli turistlerimizin için denizle buluşmak, deniz ile tatili yaşama kenti. Tüm bu büyüklük ve artan göstergeler karşısında Mersin'e yatırım her açıdan uygun ve kazançlı bir yatırım. Biz bunun alt yapılarını hazırladık. Şu anda yatırım yapma alanlarımız, arsalarımız ve imkânlarımız belli. İnsanlarımızın gelecekte Mersin turizminde ve yatırım ölçeğinde buluşmaları açısından Anamur'dan Mezitli'ye kadar uzanan sahil kesiminde 6 tane turizm merkezi ilan edildi. Yatırıma hazır arsalar, imar planları ve hali hazırları sunulan alanlar. Öte yandan kış turizmi ve kayak turizmi açısından Tarsus'ta Gülek'de çok özel bir alanımız var. Yani Mersin'de kayak yapılırken denize girilebilecek bir alt yapı zenginliği var."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 15:02:03
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 15:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?