8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Arı yetiştircileri bilgilendirildi

Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki arıcılar, "Türkiye’de Arıcılığın Sorunları ve Çözüm Yolları” konulu toplantıyla bilgilendirildi. 

TÜBİTAK, TEYDEB ve Bal Parmak Şirketi'nin desteklediği, Mersin Arıcılar Birliği ve Tarım İl Müdürlüğü'nün organize ettiği bilgilendirme toplantısı, Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya konuşmacı olarak Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, Mersin Arıcılar Birliği Başkanı Hasan Çalıkoğlu, Mersin Arıcılar Birliği Başkan Yardımcısı İbrahim Erişik, Silifke Arıcılar Derneği Başkanı Ahmet Şen; dinleyici olarak da çok sayıda arı yetiştiricisi katıldı. 

Arıcılara Türkiye’de arıcılıkta karşılaşılan sorunlar, sorunların üretime olan etkileri, başarılı arıcılığın yolları, dünya piyasasında katkısız, kalıntısız ve kaliteli bal üretip diğer ülkelerle rekabet şansını artırabilmek için yapılması gereken konular, ana arı yetiştirme sorunları, beslenme sorunları ve arı hastalıkları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, arı yetiştiricilerinin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Diğer konuşmacılar da, arı yetiştiricilerine çeşitli konularda bilgiler sundu.
iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2007 Perşembe 11:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin açar IP: 88.254.48.xxx Tarih : 28.12.2007 10:29:32

arılarımız seminerde verdiğiniz kek tarifesini yemediğini gördüm lütfen bunun sebebini açıklarmısınız