3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Arife günü evlerinden atıldılar

Mersin'de 3 kişilik bir aile, ev kirasını ödeyemediği için Kurban Bayramı arifesinde ev sahibi tarafından sokağa atıldı. 5 yaşındaki kalp hastası çocuklarıyla birlikte sokakta kalan çift, eşyalarıyla birlikte belediyenin semt pazarına yerleşirken, bayramı da sokakta geçirecek.

Mersin Otogarı'nda çalışırken bir süre önce işsiz kalan Fevzi Çataltaş(50), Kurdali Mahallesi'nde 1 yıldır oturduğu evinin son döneminde kirasını ödeyemeyince, ev sahibi tarafından Kurban Bayramı arifesinde evden çıkarıldı. Eşi Şahide Çataltaş(42) ve 5 yaşındaki oğlu Mehmet ile birlikte sokakta kalan Fevzi Çataltaş, çaresiz ailesini ve eşyalarını alarak Güneykent Mahallesi'ndeki Toroslar Belediyesi'ne ait semt pazarına sığındı. Üstü kapalı ancak etrafı açık olan pazar yerine eşyalarını taşıyan Çataltaş ailesi, soğuk kış gününde burada yatıp kalkmaya başladı.

Yiyecek ihtiyaçlarını sağdan soldan kendilerini gören yardımsever insanların getirdikleriyle karşılayan aile, geceyi de semt pazarının ortasına serdikleri yer yatağında geçirdi. Arife gününü sokakta geçiren, bayramı da yine sokakta geçirecek olan aile, geçici de olsa kendilerine sığınacak bir yer verilmesini istiyor.

Açıkta yattıkları semt pazarında, oğlu ve eşinin başına bir şey geleceği endişesiyle geceyi uykusuz geçiren Çataltaş, içine düştükleri durum nedeniyle kalp hastası olan çocuğunun tedavisini de yarım bırakmak zorunda kaldığını söyledi. 3 yıl önce geldikleri Mersin'de oğlu bir anda rahatsızlanınca hastaneye götürdüğünü ve o günden bu yana Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördüğünü anlatan Çataltaş, "O dönemde Şanlıurfa'da oturuyorduk. Her hafta oğlumun tedavisi için Mersin'e gelip gidiyordum. Ben de sonunda 1 yıl önce Mersin'e taşınmaya karar verdim. 1 yıldır düzenli bir işim vardı ve çocuğumun tedavisini yaptırabiliyordum. Ancak bir süre önce çalıştığım Mersin Otogarı'ndaki işimden ayrıldım. Ev kirasını da ödeyemeyince ev sahibi bizi evden çıkardı" dedi.

Oğlunun kalp kapakçılarında sorun bulunduğunu ifade eden Çataltaş, sokakta kaldıklarına değil, en çok çocuğunun tedavisi yaptıramadığına üzüldüğünü belirtti.

Eşi Şahide Çataltaş da gözyaşları içinde ev sahibinin bayram arifesinde kendilerini sokağa attığını anlatarak, "Bu nasıl bir vicdansızlık. 1 ay ödeyemedik diye bizi sokağa attı.

Şimdi herkes bayramını yapıp gülerken, biz böyle acı çekiyoruz. Tek istediğim kocama bir iş verilmesi. Yetkililerin bizi duymasını istiyorum" diye konuştu.

Şahide Çataltaş, kendilerini en çok üzen durumun ise zaten hasta olan çocuklarının kış gününde böyle sağlıksız bir ortamda yaşayacak olması olduğunu belirtti. Aile, geçici de olsa sığınacak bir yer istiyor.

Ailenin 5 yaşındaki çocuğu Mehmet ise, kış gününde sokakta kalmalarına rağmen, çocukluğun verdiği içgüdü ile semt pazarının içindeki eşyaların arasında top oynayıp eğlenmeye devam ederken, anne ve babası çocuklarını ''Bayramda Şanlıurfa'ya gideceğiz'' diye avutuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 14:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tufan gündogdu IP: 78.187.11.xxx Tarih : 7.12.2008 16:44:17

birde kurban bayramını kutluyoruz arkadaşlar başka bir şenlik değil bu bizim utancımız