2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Arıtma tesisi çalışanları iş bıraktı

Mersin'de, Avrupa Yatırım Bankası'ndan alınan kredi ile yapımına başlanan Atıksu Arıtma Tesisi'nin terfi hatlarında çalışan 35 firma çalışanı, 3 aydır ücret alamadıkları gerekçesiyle iş durdurdu.

Terfi hattı çalışmasının D-400 Karayolu Mersin Limanı C Kapı karşısındaki şantiye alanında toplanan işçiler, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle 23 Mayıs tarihi itibariyle iş durdurma kararı aldıklarını bildirdi.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) tarafından Sistem Yapı firmasına yaptırılan terfi hattı çalışmasında, yüklenici firmanın çalışanları olduğunu belirten işçiler, Mart ve Nisan ayı aylıklarının hala ödenmediğini söyledi.

İş bıraktıkları için çalışma sırasında patlayan su borusunu da tamir etmeyen işçiler, evlerine ekmek götürecek paralarının dahi olmadığını belirtti.

İşçiler adına açıklama yapan Emrah Kara, ücret alamadıkları için bakkaldan, manavdan kaçar hale geldiklerini dile getirerek, "Emeğimizin karşılığı olan ücretimizi ve sosyal haklarımızı istiyoruz. Bunu istediğimiz için de işten çıkarılmakla tehdit ediliyoruz. Şimdi dışardan işçi getirip çalıştırmak istiyorlar, ama biz buna izin vermeyeceğiz. Bizler sadece ücretimizi alabilmek için işi durdurduk" dedi.

İşverenin, işçilerle olan sözleşmeyi ihlal ettiğini öne süren Kara, firmanın işçi ücretlerini ödemeye gücü olduğu halde keyfi bir tutum takındığını iddia ederek, MESKİ'nin devreye girip, soruna çözüm getirmesini istedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 16:29:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMRE İNCİRLİGÖZ IP: 88.227.159.xxx Tarih : 23.06.2008 22:00:30

emrah karayı tebrik ediyorumn hakkını savunmuş bir vatandaş olarak ben boyle hakkını savunan insanları hemen işten atmaları gerekmiyor