5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Arıtma tesisi inşaatına devam...

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) tarafından Karaduvar Mahallesi'nden yaptırılan ve yüzde 90'nı tamamlanan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatına devam edileceği bildirildi.

MESKİ'den yapılan yazılı açıklamada, Mersin için çok büyük bir önem taşıyan Akdeniz'in atık sularından kaynaklanan kirlenmesini önlemek amacıyla geliştirilen Atıksu Arıtma Tesisi projesi hakkında fizibilite çalışmalarından, İnşaat İhalesine, sözleşme imzalanmasından, temel atma gününe ve tesisinin inşaat sürecinin çeşitli aşamalarına kadar yapılan tüm çalışmaların, bugüne değin kamuoyuyla paylaşıldığı vurgulandı.

Daha önce yapılan bilgilendirmelerde, şu an için fiziki olarak tamamlanmış bölümü ve kontrollük tarafından testleri yapılarak siparişe bağlanmış mekanik ve elektrik ekipmanları ile birlikte yüzde 90'a ulaşmış tesisle ilgili olarak Şubat 2009'da devreye alma işlemi ve deneme üretimine başlanılacağı, Ağustos 2009'da da tam kapasite ile çalıştırılmasının planladığının duyurulduğu hatırlatılan açıklamada, şu bilgiler verildi;

"Ancak bu süre içerisinde devam etmekte olan Mersin 1. İdare Mahkemesi'nin kararı ile hükme bağlanan dava sonucunda, yapımı devam etmekte olan Arıtma Tesisi, karar gereği durdurulmuştu. Yargıya intikal eden her olay gibi bu olayda da taraflar kanuni haklarını kullanmış, idaremizde İdare Mahkemesi kararını 'Yürütmeyi durdurma' talepli olarak temyiz etmişti. Dosya Danıştay'a gönderilmişti. Kararın kamuoyunda duyulmasına müteakip idaremiz yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar Arıtma Tesisinin ihale ve yapım sürecine ilişkin olmuştur. Henüz kanun yolları tüketilmeyen dava hakkında gerek tarafların, gerekse kamuoyunu doğru bilgilendirme adına hareket eden kurum ve kuruluşların, konunun yargıda bulunduğu bilinci ile daha özenli ve duyarlı davranmaları, alınacak karara saygılı hareket etmeleri esası gereği idaremiz tarafından sonucun beklenmesi yönünde hareket edilmiştir. Dün itibariyle Danıştay'a temyiz edilen İdare Mahkemesi kararında yürütmeyi durdurma talebimiz kabul edilmiştir. Alınan karar gereği Arıtma Tesisi yapımına devam edeceğimizi ve kısa bir süre içerisinde tamamlayıp, Mersinlilerin hizmetine sunacağımızı kamuoyuna duyururuz."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 12:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?